• BIST 9548.09
  • Altın 2493.983
  • Dolar 32.5008
  • Euro 34.5803
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • Tunceli 24 °C

TUNCELİDE KAZAN TUNCELİNİN ÜRÜNLERİNİ SATMA

Fikri TAŞ


   Ünlü Alışveriş markaları, merkezleri, Tunceli de, şehrin, önemli yerlerine, mahallelerine, konakladılar. İşleri, umduklarından,  çok iyi gidince, ilgi büyük olunca, ikinci, üçüncü şubelerini, açarak iyice yayıldılar.
   Tunceli, sanayisi, yeterli tarımı, hayvancılığı, olmayan, işsizi, okumuşu, tahsillisi, çok olan bir kent.
   Tunceli’de, kurulan, hayata geçirilen her tesis, Tunceli halkının beklentileri için önem taşır.
   Bir önceki Valimizin daveti, çabaları sonucu Tuncelili hemşerimiz, Selçuk BOZKURT’UN, kurduğu, PERİ KÜÇÜK TEKSTİL FABRİKASI, Tunceli Halkının beklentilerini karşılayan önemli bir tesis oldu. Yaklaşık 200 Evin, ailenin, ekmek kapısı oldu. Çoğunlukla bayanların çalıştırıldığı tesis, ilin ilk ve tek fabrikası, ekmek kapısı oldu.
   Açılan alışveriş tesisleri, sınırlı sayıda da olsa, bir istihdam kapısı olarak görüldü. Az da olsa Üç Beş insanımıza ekmek kapısı oldu, istihdam edildi. 
   Kurulan Üniversitemize,  fabrikası olmayan Tuncel’inin, BACASIZ FABRİKASI demiştim. Beklentimiz, istenilen düzeyde gerçekleşmemiş olsa da, istihdamda önemli payı olmuştu.  
  Ünlü alışveriş merkezleri, Tunceli’de çokça kazanırken, durmadan şube açarken, Tuncel’inin, Munzur Dağlarından gözelerinden esen temiz oksijen dolu havasını, teneffüs ederken, Tunceli’de ikamet edip, ortak yaşamı paylaşırken, Tuncel’inin, ürettiği ÜNLÜ MARKALARINA, sırtını dönerler. Kapılarından içeri koymazlar. Bilmem ta uzaklardan Munzur suyundan pahalı, Munzur Suyu kadar ünlü bir marka olmayan, suları getirip pazarlarlar, Havasını teneffüs ettikleri, Tuncel’inin Değerlerine, sırtını dönerler. Munzur Suyu, Ülkede birinci kalite su seçilirken, Ta Avrupalardan talep edilirken, Tunceli de faaliyet gösteren Alışveriş merkezleri. Tuncel’inin değerlerine ön yargılı bir bakış açısı ile bu önemli ürünü, tercih etmezler. Pazarlayarak, Tuncel’inin ekonomisine katkı sağlamak istemezler.
    SİMGE SÜT, Tunceli’de, doğallığın, sadeliğin, ağır bastığı bir araya geldiği kalitede üretilen, tadını doyulmayan, ürünlerdir. Bu kadar ünlü, sattıklarından daha ucuz olan, bu ürünleri mağazalarına sokmazlar. Havasını teneffüs ettikleri şehre, topluma, ön yargılı bir bakışla değer vermezler. Değerlerine sırtlarını dönerler. 
   PERTEK SÜT ÜRÜNLERİ, aynı şekilde kaliteli, yörenin ürünleri ile katkısız üretilen değerli ürünlerdir.  Tunceli’de, üretildiği için, yine kapılarından içeri koymazlar. Bu resmen ekmeğini yedikleri, havasını teneffüs ettikleri kente, yapılan en büyük duyarsızlıktır. Kötülüktür.
   Bu Alışveriş Merkezlerinin Tunceli yetkilileri, Suçu, yetkiyi, Bölge Müdürlüklerine atabilirler. Yetki, Bölge Müdürlüklerinde bile olsa, Mahallinde yetkili olan kendileridir. Bölge Müdürlükleri, ikna edilerek, faaliyette bulundukları illerin ünlü mahalli markalarına, mağazalarında yer veren, uygun, genel bir çözüme, formüle, öncülük edebilirler. Nasılsa özel sektördür. Onun için bir kanunun çıkarılmasına gerek kalmaz. Kaldı ki, Munzur Suyumuz, ülke çapında önemli bir markadır. Diğer süt ürünlerimizde, organik sayılacak kalitede doğal ürünlerdir.
   Munzur Suyunu sürekli içen, konusu açıldıkça, MUNZUR SUYUNUNU, çok öven bir valimiz. ‘Gideceğim yerde bulabiliriyim.’ Endişesini dile getirmişti.
   
  
   
     

Bu yazı toplam 8046 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim