• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 15 °C

Tunceli Eğitim Ve Sağlık Vakfı Öğrenci Yurdu İnşa Ediyor

Tunceli Eğitim Ve Sağlık Vakfı Öğrenci Yurdu İnşa Ediyor
1991 yılında kurulan Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı, birinci kuşak üniversite gençliğinin yurt hayalini Dersim’de hayata geçirmeye hazırlanıyor.

 Munzur Üniversitesi’nin yakınında, 224 kız öğrenciye hizmet edecek olan yurdun arazi ve proje aşamaları tamamlandı, Nisan ayında inşaat başlayacak.

Öğrenci yurdu projesi İstanbul Kalamış’da yapılacak bir etkinlikle tanıtılacak. Bu etkinliğe vakıf üyeleri ve hemşehrilerin dışında eğitime gönül vermiş birçok şahsiyet de çağrıldı.

Vakıf yönetim kurulu,  Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ederek tanıtım etkinliğine davet etti. Oldukça sıcak bir atmosferde gerçekleşen görüşmede Kılıçdaroğlu, vakıf yönetimini bu çalışmasından dolayı tebrik etti, davet için teşekkürlerini iletti  ve her türlü desteği sunacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, yoğun programlarına rağmen geceye katılacağını da belirtti.

Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kadriye Akçelik, öğrenci yurdunun inşası için eğitime gönül vermiş hayırseverleri ve katkı sunmak isteyen herkesi dayanışmaya çağırdı.

Aralarında ünlü kurukahveci Mehmet Efendi lakaplı Hozatlı Mehmet Turgut ve Av. Haydar Özdemir’in de olduğu Dersimli bir grup üniversite öğrencisi öncülüğünde 1957 yılında Tunceli Kültür Derneği kurulur. Derneği kuran idealist gençlerin en büyük hayali İstanbul’a okumaya gelecek çalışkan ama yoksul, Dersimli çocukların barınabileceği bir öğrenci yurdu yapmaktır. Dönemin siyasal, sosyal ve ekonomik şartları bu hayallerin ancak bir kısmının hayata geçmesine imkan verir. Düzenlenen gecede elde edilen kısıtlı paralar ile İstanbul’da bir yurt arsası satın alınır. Arsaya 1990’lı yıllarda yapılan bina yurt olarak kullanılmasa da, elde edilen gelirle üniversite öğrencilerine burs verilir. Vakfın burslarından şimdiye kadar dört bin  civarında öğrenci faydalanmıştır.

25 Mart 2017 Cumartesi günü saat 19:00 da başlayacak gece Wyndham Grand IstanbulKalamış MarinaHotel’de gerçekleşecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim