• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • Tunceli 5 °C

TSO'dan istihdam seferberliği toplantısı

TSO'dan istihdam seferberliği toplantısı
Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Tunceli İŞKUR İl Müdürlüğü ve Tunceli SGK İl Müdürlüğü’nün de katılımıyla “İstihdam Seferberliği 2019” çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

TSO Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Tunceli TSO Başkan Yardımcıları Ali Kaya ve Hasan Hüseyin Coşkun, Tunceli İŞKUR İl Müdürü Özdemir Aktaş, Tunceli SGK İl Müdürü Tahir Cevher, Tunceli TSO meclis üyeleri, ildeki yatırımcı kurum temsilcileri ile ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı. 
“Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla hayata geçirilen ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından desteklenen “İstihdam Seferberliği 2019” çalışmaları hakkında basına ve katılımcılara bilgi veren Tunceli TSO Başkan Yardımcısı Ali Kaya, “İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza, girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor” dedi. 
Bunlardan ilkinin nisan ayı sonuna kadar sağlanacak her ilave istihdamın 3 ay boyunca ücret, sigorta primleri ve vergisinin devlet tarafından karşılanacağını belirten Kaya, “2.021 TL ücret ve 1.113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3.134 TL’yi devletimiz karşılamış olacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almış olacak.  Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık 1.113 TL’yi devletimiz karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece çalıştırdığımız kardeşimize ücretini ödeyeceğiz.  İş alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak. Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1.113 TL olan prim ve vergi teşviki 2.712 TL olarak verilecek.” diye konuştu. 
Kaya, iş dünyasına bu teşvikten yararlanma çağrısı yaparak, tüm bu teşviklere ilişkin tüm detaylara istihdamseferberligi.org adresinden ulaşabileceğini söyledi. 
Kaya, ayrıca ilerleyen zamanlarda üyelerine ve işverenlere yönelik daha geniş katılımlı bilgilendirme toplantıları yapacaklarını,  TSO olarak herkesin bu teşviklerden yararlanabilmesi için çalışma yürüteceklerini ifade etti. 
İŞKUR İl Müdürü Özdemir Aktaş ise, bu bilgilendirme toplantısında oldukça faydalı bilgilerin paylaşıldığını, kendilerinin de önümüzdeki günlerde iş ve meslek danışmanları aracılığıyla teşvikler hakkında bilgilendirmeler yapacaklarını belirtti. 
Toplantı sonrasında katılımcıların soruları cevaplandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim