• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • Tunceli 29 °C

TSO Başkanı Cengiz'den o iddialara cevap

TSO Başkanı Cengiz'den o iddialara cevap
Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cengiz, hakkında çıkan iddialara ilişkin yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cengiz’in açıklama metni ise şöyle:

1-Genç bir kadro kurma hedefini önüne koyduklarını söyleyerek açıklama yapan Hasan Ali Asker Güler, Sezai Yıldız, Kemal Güneşli, Kemal Tayhan, Ercan Sadağ ve ekibinin yola çıkış iddialarını dillendirirken sanırım nüfus cüzdanlarına bakmayı ihmal etmişler. Sanırım yaş ortalamaları 50’nin üzerinde. İleri sürülen iddialar odanın toplantı yapmadığı, turlar düzenlediği, esnafın sorunlarıyla ilgilenmediğidir.

Ekonomi konferansı, inşaat sektörü üyeleri, gıda sektörü üyeleri, il dışından gelen  girişimci kadınlar kurulu ve diğer iş adamları, ilimizin ekolojik dengesini bozan barajlar, ekoloji konferansı toplantıları yapılmış; üyelerimizin hiçbir sorununa kayıtsız kalınmamıştır. Odamız tarafından yapılan toplantı ve etkinliklere gazeteye demeç veren şahıslardan kaç tanesi katılmış; görüş ve öneri sunmuştur. Sanırım toplantılardan ve konuşulanlardan habersizlerdir. 8 Avrupa ülkesine KOSGEB desteği alarak onlarca üyemizin iş dünyasını ve o ülkeleri tanımasının yanlışlığı nerededir.

2-Satın alınan oda binası ve demirbaş malzemesi ile makam aracının ödemelerini Odalar ve Borsalar Birliğinin katkıları, üyelerimizin aidatları, oda gelirleri ve hayırsever iş adamlarının yardımları ile yapıldığını her ortamda açıkça dile getirdiğimiz hâlde bize böyle bir suçlama ile gelmelerinin kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Kız öğrenci yurdu oda başkanı ve konsey üyesi olmam nedeniyle 5 yıllık çabamın sonucunda ilimize kazandırılmıştır. Çarşı esnafımız ve kız öğrencilerimiz için şehrin en kıymetli yerinde yaptırılan önemli bir yatırımdır. Siz bunu küçümseyebilirsiniz.  İddiada bulunan Ticaret odasının eski başkanı arkadaşımızın başkanlık yaptığı dönemde oda için neden hiçbir şey almadığının açıklamasını da kendisinden bekliyoruz. Dersim’e ve TSO’ya bir çivi çakmış mıdır.

 

3-Yine açıklama yapan arkadaşların bir kısmı önceki dönemlerde meslek gruplarından seçildikleri hâlde başkan olamadıkları için istifa etmişlerdir. Madem sektörü temsil etmek için seçime giriliyorsa, sizi seçen meslek grubundaki arkadaşlarımızın da hakkını savunmak için mecliste olmak ve onlar için mücadele etmek gerekir. İki dönem de seçilip hemen seçimin ardından istifa etmenin doğru olup olmadığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ben ve arkadaşlarım 9 yıl Asker Güler, Kemal Tayhan ve Cihan Açıkgöz döneminde meclis üyeliği yaptık ama hiçbir şekilde istifa etmedik aksine toplantıların %90 ına katılarak TSO yönetimine katkı sunduk.

 

4-İlimize sanayi anlamında katkı sunmadığımızı belirtmişler, oysa yönetimimiz çok zor koşullar altında ilimize organize sanayi bölgesi kazandırmayı başarmış ve şu anda 15 firmamız üretim yapmaktadır. Yakında kurulacak tekstil işletmesinde 400 e yakın insan çalışacak ve cazibe iller kapsamında hükümetin destek vermesi halinde 6 yeni işletme daha açılacak ve yüzlerce insana istihdam sağlanacaktır. Tam da bu noktada eski dönem ticaret odası başkanı Sayın Hasan Ali Asker Güler Bey’in organize Sanayi Bölgesi olarak ayrılan araziyi konut alanı olsun diye bakanlığa yazdığı yazıyı hatırlatmak isteriz.  Şehrin sanayisine katkı sunacağını iddia ederek sanayi alanını konut alanına çevrilmesini teklif eden Türkiye’de başka bir sanayi odası başkanı var mıdır? Biz duymadık. Dönemin belediyesine hibe edilmek istenen 400 dönüm arazinin ¼ ü olan 100 dönüm arazi TSO ya aittir. Bu yazıyı imzalarken hangi esnafa danışmıştır. Kaç toplantı yapmıştır. Kendi dönemimde odanın demokratik olarak yönetildiğini iddia etmektedir. Demokrasi bunun neresindedir. Esnafın malı olan OSB arazisini hibe etmek istediniz, organize sanayinin bugün geldiği nokta sizi düşündürmüyor mu? Esnaf ve Sanatkarlar odaları birliği  başkanı Hıdır BELİCE’nin şikayeti üzerine konut alanına çevrilme projesi iptal edilmiştir. Ayrıca Ercan Sadağ OSB nin hali meydanda diyor. Herhalde organize sanayiyi görseydi 2 dönemdir OSB yönetiminde bulunan tüm kurumlarla beraber yoğun çaba sarf ettiğimizi, bakanlıklardan alınan ödeneklerle elektrik sorunu, kalkınma ajansından alınan destekle su, kanalizasyon, yol, çevre düzenlemesi ve güvenlik sistemi yapıldığını görürdü. %25 e tekabül eden ve odamızın ödemesi gereken katkı payından 54 bin tl ödenmiştir ve bundan sonra da katkımız devam edecektir. OSB’nin yönetimi faaliyet yürüten firmalara devredilecektir.  Birlikte hareket ettiğiniz Sayın Asker Güler OSB ile ilgili tavrı yukarıda izah edilmiştir.

Ayrıca Ercan SADAĞ müteahhitlerin zor durumda olduğunu ve müteahhitler arası rekabetin önlenmesini talep ediyor. Oda olarak bize gelen tüm sorunları çözmeye çalıştık ve toplantılar yaptık. İl dışından müteahhit getirip ihaleye sokan yine ilimizdeki bazı müteahhitler değil midir. İhalede anlaşma yapmanın suç olduğunu bilmiyor musunuz. Geçmişte bu suçtan TSO başkanı ve onlarca müteahhit ceza aldı. TSO ihaleye fesat karıştırma kurumu değildir. İhalelerde %35-45 arası indirim yapan ve zarar eden ve esnafı da sıkıntıya sokan müteahhide TSO nasıl destek olsun. Büyük firmalara karşı odamızda küçük esnafı korumak için defalarca toplantılar yapıldı ve kooperatif ve şirket kurulması için çalışmalar yapıldı. Bu işin öncülüğünü yapan bazı esnaflarımız gerekli sermayeyi koymadıkları için oluşum dağıldı.

 Bu ilde odada yapılan toplantılar, ilin barajlar, orman yangınları, kamu görevlilerinin sürgün ve ihracı dahil ilimizin tüm sorunlarına duyarlılık göstermesi gereken hangi toplantıya ve etkinliğe katıldınız. Halkımız ve esnafımız sizin ve sizinle beraber şahsıma haksız eleştiriler yapan yukarıda isimlerini sıraladığımız ekibinizin ne kadar duyarsız davrandığını biliyor.

 

5-Seçimlerin “yangından mal kaçırır gibi yapılması” iddiası tamamen gerçek dışıdır.  17 ağustos 2017 günü ilimizde bulunan yerel basına ilan verilmiş ve odamız ilan panosunda TSO seçim yönetmeliği ve oy kullanacak ve borcu olan üyelerin listeleri inceleyerek itiraz için odamıza başvurmaları gerektiği belirtilmiştir. Sayın Asker Güler son yıllarının büyük kısmını Ankara’da geçirdiği için bunlardan haberi yoktur ve belediyeler mahallelerdeki megafonları söktüğü için anonsun yapılmadığını bilmiyordur.  Kazandığınız tek seçim rahmetli Celal YAŞAR’ın listesinden meclis üyesi olup ekip kurarak CELAL YAŞAR’ı diskalifiye edip TSO başkanı olduğunuz seçimdir. Aynı ekipten meclise seçilip de istifa edenlerin istifa sebepleri kendilerine sorulmalıdır. Seçimlerin yangından mal kaçırır gibi yapıldığı iftirasına gelirsek kanuni olarak 22/08/2017 tarihinde ilçe seçim kuruluna başvuru yapılmış, seçim tarihi istenmiş ve seçim kurulu tarafından 1 Ekim Pazar günü uygun görülmüştür ve listeler beş gün askıda kalmıştır. Bu süreçte hiçbir çalışma yapmayıp seçime bir hafta kala seçim demokratik ortamda yapılmıyor demek sonu belli mağlubiyetlerine kılıf aramaktır. Bu açıklamasını arkadaşımızın peş peşe 3 dönem de aday olup seçimi kaybetmesinin verdiği agresiflik olarak yorumluyoruz.

 

6-Oda makam arabasını özel işlerimiz için değil, odanın faaliyetleri ve üye ziyaretleri için kullanmaktayız.  Ayrıca oda arabasının dışında çok sayıda aracım olduğunu ve bunları da kullandığımı, makam aracı alınmadan önce de ve  ihtiyaç olduğunda oda faaliyetleri için kullandırdığımı tüm üyelerimiz bilmektedir.

Ben 5 yıl boyunca Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi olarak tüm çevre illerde ve ilçelerde yapılan toplantılara kendi özel aracımla gittim. Kendi şirket şoförümü görevlendirdim ve 1 lt yakıt talep etmediğim, herhangi bir ücret almadığım TSO muhasebe kayıtlarında mevcuttur. Türkiye de ilçelerde dahi odaların hizmet aracı varken ilimiz odasına hizmet aracı alımına tahammül edemeyen bu arkadaşlar bu zihniyetle mi odayı yönetecekler.

7-            Yönetiminde olduğumuz Ticaret ve Sanayi Odasının hiçbir imkanını ve adını kullanarak menfaat sağlamadığımızın çok iyi bilinmesine rağmen asılsız söylemlerle kamuoyunda zihin bulandırmaya çalışmanın bilinçli üyelerimiz nazarında hiçbir karşılığının olmadığını bilmekteyiz.  Bulunduğumuz kurumu birileri gibi “ihale alım merkezi” gibi görmeyerek tek derdimizin memleketimize ve üyelerimize hizmet etmek olduğunu tekrar etmek isteriz.

8-Odamız emekçilerine hakarete varan bir tavırla “yatırım yapmak isteyene yardım etmek yerine caydırırlar herhalde’’, aynı grupta yer alan şahsın oda personeline ‘’biz gelirsek seni işten atarız” gibi bir cümlenin sarf edilmesini de talihsizlik olarak algılıyoruz. Yönetimimiz ve oda personelimiz yatırım yapıp memlekete çivi çakacak her eli öpecek kadar alçakgönüllüdür. Buyurun yatırım yapın lütfen

9-Odamızın hem şehrimizde hem de Türkiye Genelinde çok olumlu bir imajı bulunuyorken, “odanın imajını değiştireceğiz” diyen arkadaşımızı da anlamakta zorlandığımızı ifade etmek isteriz. Odamız yönetiminin yaptıklarının üzerinde bir şeyler yapılacaksa bu bize değer katar ve çok mutlu oluruz. Kendi imajını değiştiremeyen şahıslar odanın imajını değiştiremez.

10-Kentin sorunlarına sahip çıkarken, baraj yapımının karşısında durmamızı küçümsemek, Dersim halkının inancını, doğasını ve kültürünü küçümsemektir. Bizler baraja da, sürgünlere de, orman yangınına da, savaşlara da karşıyız ve bir sivil toplum kuruluşu olarak bu tavrımızı her zaman aynı kararlılıkla göstermeye hazırız. Çünkü biliyoruz ki inanç olmazsa, kültür olmazsa, huzur ve güven olmazsa yatırım da olmaz. Paranın riski sevmediğini ve kendine güvenli liman arayan bir argüman olduğunu arkadaşlarımıza hatırlatmak isteriz. Bizim bu şehre aidiyetimiz olan Munzur yok olursa hangi insanımızı bu şehirde yatırım yapmaya yönlendirebiliriz?

11-Yönetimimize ithamda bulunan arkadaşların yaptıkları ve pratikleri ile ilgili şimdilik daha fazla konuşarak kamuoyunu meşgul etmeden, altı ay sonraki seçimlerde yine memleket sevdalısı arkadaşlarımızla seçimlere aday olduğumuz bildirir, her türlü gerçekçi eleştiriler ile odamıza ve şehrimize katkı sunacak dostlarla birlikte olmayı dileriz.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim