• BIST 9762.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • Tunceli 29 °C

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Koramaz Dersim'den seslendi

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Koramaz Dersim'den seslendi
Gezi Davası'na ilişkin Sanat Sokağı'nda yapılan basın açıklamasında konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, "Bu ülkeye bu cehennemi yaşatan AKP iktidarının da başındaki tek adamın da ömrü dolmuştur. Onlar gidecek, halk kazanacak" dedi.

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Gezi Davası'na ilişkin Sanat Sokağı'nda basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da katıldı. Platform adına Ergin Tekin tarafından okunan açıklamada, "Karar, sadece arkadaşlarımıza yönelik değildir. Bu karar, 2013 Mayıs-Haziran aylarında iktidarı sarsıp korkutan milyonlara yöneliktir; milyonlarca insanın demokratik hak kullanımlarını cezalandırmaya, barışçıl ve demokratik istemleri bastırmaya ve kamu idarelerine yakışmayacak bir şekilde öç almaya, cezalandırmaya yöneliktir" dedi.

 

BU SİYASİ KARARI KINIYORUZ

Tekin, açıklamanın devamında, "Onlar, kendileri gibi, kamu/toplum yararının ayaklar altına alınmasına karşı, kamusal/toplumsal mekanların rant talanına karşı korunması mücadelesi veren milyonlarca insanın aklında ve kalbinde olacaklar. Asılsız suçlamaları uydurup kurgulayanlar, hukuk dışılığa yargı mekanizmalarının içinden dahil olanlar ise, tarihteki sayısız örnekte görüldüğü üzere, ne şimdi ne de gelecekte hiç iyi bir şekilde anılmayacaklar. İktidarın kabusu olan Gezi direnişi üzerinden toplumsal muhalefeti sindirmeye yönelik olan bu siyasi kararı kınıyoruz" şeklinde konuştu.

 

KARANLIK GİDECEK GEZİ KALACAK

Daha sonra söz alan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ise, "Bu kararın halk nezdinde hiç bir karşılığı yoktur. Hukuksuz uygulamalar bununla da sınırlı değil. HDP'ye yönelik kapatma davası, ÇHD davası, Kaftancıoğlu'na yönelik verilen siyasi kararlar... Ancak şunu unutmayalım karanlık gidecek, gezi kalacak. Bu kararlar siyasi kararlardır. Bu ülkeye bu cehennemi yaşatan AKP iktidarının da başındaki tek adamın da ömrü dolmuştur. Onlar gidecek, halk kazanacak" dedi.

Caner Aktan

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim