• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 15 °C

Tezcan: Elazığ adayımız Gürsel Erol’dur

Tezcan: Elazığ adayımız Gürsel Erol’dur
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinde adaylığı kesinleşen ilk ismi açıkladı. Tezcan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un Elazığ’dan adaylığının kesinleştiğini ilan etti.

CHP Genel Merkezi’nde açıklama yapan Tezcan, milletvekili aday adaylığı başvuruları hakkında bilgi verdi.

21 Mayıs’ta YSK’ya milletvekili aday listesinin teslim edilmesi gerektiğini belirten Tezcan, “24 Mayıs’ta da aday tanıtımı yapacağız. Şu ana kadar önemli ölçüde yol alındı ama, şu adayımız şu ilde, şu adayımız bu ilde demek, henüz belirlenmiş durumda değil” bilgisini paylaştı.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinde adaylığı kesinleşen tek ismin Gürsel Erol olduğunu açıkladı.

BİR TEK EROL’UN ADAYLIĞI KESİN

CHP’nin şu ana kadar bir tek ismin adaylığının kesinleştiğini belirten Tezcan, “Örneğin bir tane isim söyleyebilirim, genel başkanımız, Tunceli Milletvekilimiz Sayın Gürsel Erol’u Elazığ’da görevlendirdi. Mesela yeri belli olan tek milletvekili adayımız Gürsel Erol’dur. O da belki böyle duydu, belki de şu anda. Bugünden itibaren gitsin Elazığ’da çalışsın” dedi.

TEK ÖN SEÇİME GİREN İSİMDİ

Erol’un 2015 1 Kasım seçimlerinde ön seçimle gelen tek milletvekili olma özelliğine sahip olduğunu vurgulayan Tezcan, “Geçen dönemde, özellikle 1 Kasım’a girerken, 81 il içerisinde, milletvekillerimiz arasında tek önseçimle belirlenen milletvekilimiz Gürsel Erol’du. Bu dönemde de ona Elazığ’da görev düşüyor. Elazığ’da çalışacak” ifadesini kullandı.

Gürsel Erol, Elazığ’da en genç il başkanı olarak yıllar önce görev yapmıştı.

KILIÇDAROĞLU ÖNERDİ EROL KABUL EDİLDİ

Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, 24 Haziran seçimlerinde aday olmayı düşünmüyordu. Bu düşüncesini CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na da aktardı. Ancak Kılıçdaroğlu, “Sana ihtiyacımız var. Elazığ’da yıllardır milletvekili çıkaramıyoruz. Senin Elazığ’dan şeytanın bacağını kıracağına inanıyorum. Elazığ’dan aday ol. Bu bir parti görevidir” diyerek, Erol’u adaylık konusunda ikna etti. Bunun üzerine Erol, geçmişte il başkanlığı yaptığı Elazığ’da bu kez milletvekili seçilmek için çalışmalara başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim