• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 9 °C

Teog, Öğretmenlerin Başarısını Da Ortaya Çıkardı

Teog, Öğretmenlerin Başarısını Da Ortaya Çıkardı
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında Dersim genelinde olduğu gibi Çemişgezek ilçesinin başarısı da dikkatten kaçmıyor.

 Sınav öğrenciler kadar, öğretmenlerin de başarısını ortaya çıkardı.

TEOG’de Tunceli genelinde 17, Çemişgezek ilçesinde ise 3 öğrenci birinci olurken, çok sayıda öğrenci de 100’ün üzerinde yaptığı netle başarılı oldu.

İstiklal Ortaokulu’nun Müdür Yardımcısı ve Fen Bilgisi öğretmeni Veysel Karani Gül, mesai saatleri dışında da zaman zaman öğrencileri evlerinde ziyaret ettiklerini belirterek, “Sadece benim görev yaptığım okulumda 2 öğrenci 120 sorunun tamamını doğru yanıtladı. 1 yanlış yapan çok sayıda öğrencimiz var. Buradaki başarı tesadüf değil, ilçemiz kaymakamının, okul yönetiminin, öğretmenlerin ve velilerin büyük bir emeği vardır” dedi.

Fen Bilgisi öğretmenlerinden Berivan Karael ise, "Çemişgezek’teki bu başarının sebebini ailelerin bilinçli olmasına bağlıyorum. Aynı zamanda çocuklarında içinde olan bir şey. Burada öğrencilerimiz bilinçli, sorumluluk sahibi. Başarı için çabalayan öğrenciler. Çocuklar başarılarıyla birlikte saygılılar, terbiyeliler, öğretmene özellikle çok saygı duyuyorlar. İlçedeki bu başarı bizleri çok mutlu ediyor, bizleri daha da istekli daha çok çaba göstermeye sevk ediyor" diye ifade etti.

Matematik öğretmenlerinden Efide Yürük de, başarıların hem kendilerini mutlu ettiğini, öğretmenliklerine de öğretmenlik kattıklarını aktardı.

"Okullar arasında tatlı bir rekabet var"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İzzet Demir, başarının tesadüf olmadığını belirterek, “Çemişgezek’te eğitimin başarısını her geçen yıl daha fazla yükseğe çıkarmaktayız. Çemişgezek halkı eğitime büyük önem veriyor. Okullarımız arasında da tatlı bir rekabet vardır. Hatta branş dersler bile bir biriyle yarışmaktadırlar. İlçemizin Kaymakamının eğitime büyük destekleri oldu. Sınava hazırlanan öğrencilerimize özellikle. Öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin emekleri çok fazla" diye konuştu.

Berdan 120 soruyu da doğru cevapladı

120 soru hepsini doğru cevaplayan çifti bir ailenin çocuğu olan Berdan Karataş, "Ben TEOG sınavında ful çektim. Beni bu çalışmaya iten şey ise ailemin olumsuz durumuydu. Ailemin maddi olumsuzluklarından dolayı baktım çalışmaktan başka yapacak bir şey yok. Çok çalıştım ve başardım Zaten Çemişgezek ilçesi eğitim konusunda çok başarılı bir yer. Eğitimimizin alt yapısı yüksek. Öğrencilerde her şeyin farkında. Herkes burada kendisini çalışmaya adamış. Ailemiz, öğretmenlerimiz, ilçemizin kaymakamı, eğitim camiası ve herkes eğitime büyük önem, destek veriyor" dedi.

Sınavda bir yanlış yapan Aybala Metin ise, kendisinin başarısında ailesi ve öğretmeninin rolünün çok fazla olduğunu kaydetti. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim