• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Tunceli 5 °C

Telefon çekmeyen köyde vatandaştan ilginç çözüm

Telefon çekmeyen köyde vatandaştan ilginç çözüm
Çemişgezek ilçesine bağlı bir köyde çiftçilik yapan Uğur Güler, evinin çatısına diktiği bayrak direğine telefonunu torbayla yukarı çekerek bluetooth kulaklıkla görüşmesini yapıyor.

İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gedikler köyünde çiftçilik yapan Uğur Güler, köyde telefonlar çekmeyince ilginç bir yöntem geliştirdi. Bağ evine bayrak direği yerleştiren Güler, çoraptan yaptığı torbanın içerisinde arama yapacağı numarayı belirleyip telefonunu koyarak göndere çekiyor. Daha sonra bluetooth kulaklıkla belirlediği numarayı arayan Güler, bahçesinde ve evinin içinde rahat rahat telefon görüşmesi gerçekleştiriyor.

Köylerinin büyük bir bölümünde telefon hatlarının çekmediğini ve bu nedenle sorun yaşandığını ifade eden Güler, " Benin çocuklarım İstanbul'da yaşıyor. Eşim kışları İstanbul'da yaz aylarında yanıma geliyor. Ama ben sürekli köyde çiftçilikle uğraşıyorum. Bizim köyde telefonla görüşmek büyük bir dert. Onun için ben de böyle kendi kendime bir çare buldum" dedi.

"ACİL GÖRÜŞMESİ OLANLAR DA KULLANIYOR"

Telefonunu bayrak direğine çektiği zaman rahat konuştuğunu anlatan Güler, "Çocuklarımı özlüyorum telefonsuz olmuyor. Yöresel hitapla canımın cıncığı eşimi çok özlüyorum. Mecburen konuşmam lazım. Bir şekilde buna çare bulmam gerekiyordu. Bende bu yöntemi buldum. Sağolsunlar köylülerimizde acil görüşmesi olanlar gelip buradan kurduğum sistemden yakınlarıyla görüşüyorlar. Bizim durumumuz böyle. Ama burada telefonlar çekse, evlerimizde oturduğumuz yerden rahat rahat konuşmak istiyoruz. Şimdi merdivenlerle direğin başına çıkıyoruz. Bazen makara takılıyor riskli şekilde direkten telefonu indirmek için uğraşıyoruz" diye konuştu.

"MİLLET BAYRAK ÇEKİYOR, BİZ TELEFON ÇEKİYORUZ"

Direği sadece bayrak çekmek için kullanmak istediğini ifade eden Güler, "Bulunduğumuz yerin ilerisinde telefon hatlarının çektiği bir tepe var. Bu tepede telefon çekiyor. Bayrak direği koyarsam telefon çekebileceğini düşündüm. Gerçekten de başarılı oldum. Göndere bayrak çeker gibi telefonu direğe çekiyorum. Millet bayrak çekiyor biz telefon çekiyoruz. Güzel ve özel zamanlarda Türk bayrağımızı da çekiyorum. Ama çoğunlukta telefon için direği kullanıyorum" diye konuştu.

Telefon sorunlarının biran evvel çözülmesini beklediklerini anlatan Güler, "Telefon operatörleri sesimizi duysun. Bu sorunumuz çözülsün. Gelip köyümüzü görsünler. Özellikle yazları köyümüz çok kalabalık oluyor. İnsanlarımız köyünü seviyor. Gurbetçilerimiz yaz ayını köyünde geçiriyor. Telefonla rahat konuşabilsin insanlar" ifadelerini kullandı.

Köyde yaşayan emekli öğretmen Rıdvan Önal ise, "Köyümüzün en büyük sorunu telefon sorunu. Uğur Güler arkadaşımızın bahçesine telefonla görüşmek için geldim. Arkadaşımızın kurduğu bayrak direğine telefonumuzu çekiyoruz. Bu şekilde yakınlarımızla görüşüyoruz. Bu sorunumuzun muhakkak çözülmesi lazım. Yaz ayında nüfusumuzun daha fazla artacak" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim