• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • Tunceli 24 °C

Teknik Direktör Ferit Yiğit Elazığ Yol’unu Bulamadı

KENAN KANDİL

 

Dersimspor yönetimi, Uğur Kuşakçı ile yollarını ayırmasıyla birlikte teknik direktörlük tercihini Ferit Yiğit’ten yana kullanmıştı.

Bölgesel Amatör Lig (BAL)1. Bölge 3. Grupta 3 Elazığ takımının olması nedeniyle Elazığlı olan Ferit Yiğit’in Dersimspor başına getirilmesiyle birlikte zirve mücadelesi veren 3 Elazığ takımı arasında sıyrılarak liderliğini şampiyonlukla taçlandırması için Dersimspor  yönetiminin aldığı karar, stratejik olarak güzel görünüyordu.

Elazığlı teknik direktör Ferit Yiğit, Elazığ takımları ile grupta oynayan diğer takımları yakında tanıması ve zaaflarını bilen bir teknik adam olarak bilinmesi nedeniyle Dersimspor’un başarılı olacağı yönünde kamuoyunda izlenimler vardı.

Nitekim yeni teknik direktör Ferit Yiğit’le 5 Aralık 2021 tarihinde Dersim’de çıktığı ilk müsabakada Diyarbakır takımlarında Bismil 1936 GSK’yı Ramazan Tarık Ergut’un attığı penaltı golüyle zorda olsa 1 - 0 lık skorla yenmeyi başardıktan sonra 11 Aralık 2021 tarihinde grubun zayıf takımlarından Diyarbakır’da karşılaştığı, Diyarbakır Bismil 21 SPORTİF takımını deplasmanda 2 – 0 lık skorla yenmesinin ardından 19 Aralık 2021 tarihinde grupta Liderlik mücadelesi veren 12 Bingölspor’la Dersim’de karşılaştığı müsabakanın sonunda biri penaltıdan olmak üzere, biride yakaladığı fırsatı iyi değerlendiren  Ramazan Tarık Ergut’un  attığı iki usta golle  2- 0 yenerek, puan sıralamasında 2. Sıraya kadar yükseldi.

Teknik direktör Ferit Yiğit’le zorlu 12 Bingölspor karşılaşmasını galibiyetle aşan Dersimspor,  galibiyetin vermiş olduğu bu moralle Elazığ’da oynanacak olan Elazığ Yolspor müsabakasını hazırlandı. Bir dönem Elazığ Yolspor’u da çalıştıran ve hatta 12.11.2017 tarihinde Dersim’de oynanan karşılaşmada Dersimspor’un, Elazığ Yolspor’u 5 – 0 yendiği müsabakayı benim de izlediğim Elazığ Yolspor’un teknik direktörü olan Ferit Yiğit’in, Elazığ Yolspor’u yakında tanıması nedeniyle Dersimspor’un bu müsabakayı kayıpsız geçireceği beklentisi vardı. Müsabaka öncesi yazdığım makalemde, Dersimspor’un evinde kazandığı galibiyetlerin, penaltılar sonucunda olduğu ve bu durumun her daim olmayacağı yönünde eleştirilerde bulunmuş ve takımdaki bu hastalıklı sorunun tedavi edilmesi gerektiğini belirtmiştim.

Elazığ Yolspor’u yakından bilen ve tanıyan Dersimspor teknik direktörü Ferit Yiğit, 26.12.2021 tarihinde karşılaştığı eski takımı Elazığ Yolspor karşı 2 – 1 lik skorla yenilmesi taraftarlarda hayal kırıklığı yarattı. Oynadığı son 4 müsabakada Dersimspor’a karşı farklı skorlarla yenilen Elazığ Yolspor’un, 26.12.2021 tarihinde Elazığ’da oynadığı bu karşılaşmada aldığı ilk galibiyetiydi. Oysaki Elazığ Yolspor müsabakası kazasız geçirilmesi gereken müsabakaydı.

Unutulmamalıdır ki  seyirci üstünlüğü olan bir takım, seyirci üstünlüğü olmayan Elazığ Yolspor takımına yenilmiştir.

Dersimspor kendi sahasında seyircisiz oynadığı 12 Bingöl spor müsabakasını kazanmasına rağmen Elazığ’da seyircili oynadığı Yolspor müsabakasını kaybetmiştir.

Bu yazı toplam 10541 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim