• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • Tunceli 29 °C

Sürücüler, Hükümetten ehliyet affı istiyor

Sürücüler, Hükümetten ehliyet affı istiyor
Türkiye’nin birçok ilinde çeşitli nedenlerle ehliyeti alınanların yüksek olduğu Dersim’de sürücüler ehliyet affının çıkmasını bekliyor.

Ehliyet affının çıkması için örgütlenen bir buçuk milyon kişi sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışıyor. Torba yasada olup olmayacağı kesinleşmeyen Ehliyet affı için mağduriyetlerini duyurmaya çalışan sürücüler, bu ülkenin vatandaşı olduklarını vurgulayarak yasada kendilerine de hak tanınmasını istiyor.

AKP, MHP ve CHP Milletvekillerinin konuyu meclis gündemine taşımalarına rağmen henüz Ehliyet affı ile ilgili bir açıklama yapılmaması nedeniyle sürücüler zor günler geçiriyor.

Hükümetin, yaşadıkları mağduriyeti görerek Torba yasaya dahil etmelerini isteyen sürücüler, müjdeli haber bekliyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada iki sene önce verdiği kanun teklifini hatırlatarak, bu hafta görüşülen torba yasada ehliyet affının olmadığını söyledi.

Ölümlü kaza ya da yaralamaya karışmamış trafik kurallarını taksirli ya da istemli şekilde ihlal etmiş vatandaşlar bir süredir ehliyet affını gündeme getiriyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de 2020'nin Temmuz ayında sürücü belgesine el konulan ya da iptal edilenler arasında; hiçbir kazaya karışmayan, ölümle sonuçlanan kazalara sebebiyet vermeyen ve uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmadığı belirlenen sürücülerin belgelerinin bir defaya mahsus iade edilmesi için Kanun Teklifi hazırlayarak TBMM başkanlığına sunmuştu.

'EHLİYET AFFI BU TORBA YASADA YOK'

Yasama yılının başlamasıyla birlikte görüşülen torba yasalara girip girmeyeceği merak konusu olan ehliyet affına ilişkin CHP'li Gürer açıklamalarda bulundu. Sunduğu kanun teklifinin Meclis'te görüşülmesi için uğraştıklarını ifade eden Gürer, "Biz, kanun teklifini vereli bir yıl oldu ancak bir gelişme olmadı. Ehliyet affı bu torba yasada yok. Haftaya görüşülecek olanların içinde yer alıp almadığını bilmiyoruz" dedi.

MHP'den de birkaç milletvekilinin bu konuyu Meclis'te gündeme getirdiğini dile getiren Gürer, "O konuşmalara istinaden konuşursak bu konunun Meclis’e gelmesi gerekir" dedi.

Konuya dair mağdurların olduğunu da söyleyen Gürer şöyle konuştu:

"Bu konudan mağdur olan taksi şoförleri, kamyoncular var. ‘Evimize ekmek götüremiyoruz’ diyorlar. ‘İşimiz şoförlük, bir hata yaptım. Bir kereye mahsus affedilsin, tekrarlamayacağız’ diyorlar. Çok sayıda kişi bana ulaşıyor. Ekonomik anlamda ciddi sıkıntıya düşenler var"

Gürer’in hazırladığı Kanun Teklifi ise şöyle:

"1- 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 26 - Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle, 51’inci, 67’inci ve 118’inci maddelere göre sürücü belgeleri iptal edilmiş olanlar ve 47’incî, 48’incî, 51’inci,67’inci ve 118’inci maddelere göre ehliyeti belirlenmiş süreler zarfında geçici olarak alınanlar, içinde ölümle sonuçlanan trafik kazalarına asli kusurlu olarak sebebiyet verenler ile uyuşturucu ve uyarıcı madde aldığı tespit edilen sürücüler muaf tutularak, bir defaya mahsus olmak üzere sürücü belgeleri geri verilir.”

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.”

HABER: KENAN KORKMAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim