• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Tunceli 11 °C

Sürü sahiplerinin talepleri karşılandı

Sürü sahiplerinin talepleri karşılandı
Sürü sahiplerinin talebiyle yaylara seyyar lavabo ve duş konteynerleri yerleştirildi. Yaklaşık 15 milyon TL tutarındaki projenin 4 milyon TL'si DAP İdaresi tarafından karşılandı.

Dersim'in kırsal kesimlerinde küçükbaş hayvancılıkla uğraşan sürü sahipleri Tunceli Valiliği ve Tunceli İl Özel İdaresi'nden seyyar lavabo ve duş konteyneri talebinde bulunmuştu. Konuyla ilgili Tunceli Valiliği ve Tunceli İl Özel İdaresi ile birlikte DAP İdaresi tarafından  proje hazırlandı. Proje kapsamında yaklaşık 4 milyon TL proje bedeli ile hayata geçirilen 5 adet Tarımsal Sulama Projesi, 2 adet Hayvan İçme Suyu (HİS) Projesi, 1 adet Mera Islahı Projesi ve yaylalar için yaptırılan portatif kolaylık tesislerinin temsili tanıtım ve açılış programı bugün yapıldı.

YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Açılış programına Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, DAP İdaresi yetkilileri ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği temsilcileri katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Vali Özkan, hayata geçirilen bu projelerin yanı sıra 200 km yeni yayla ve mera yolunun yapıldığını, eskiden beri kullanılan mevcut yayla mera yollarının tamamının bakımının yapıldığını ve halihazırda da yeni yol yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Öte yandan Tunceli Valiliği sosyal medyada çıkan bazı haberlere ilişkin de açıklama yaptı. Açıklamada, "Bazı basın ve yayın organları ile bir kısım sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyunu yanıltmak ve yanlış algı oluşturmak üzere “tuvalet açılışı yaptılar” şeklinde paylaşımlar yapılmakta, algı oluşturulmak istenilmektedir. Hem de üreticilerimizin yaşamının kolaylaştırılması amacıyla gerçekleştirilen mera ıslahları , tarımsal sulama projeleri, hayvan içme suyu tesisleri, yayla yolları yapım projelerimizin temsilen yapılan açılış ve tanıtım programı çarpıtılmış, üreticilerimiz için yaptırılan taşınabilir yaşam konteynerlerinin de bulunduğu alanda yapılan program “tuvalet açılışı” gibi gösterilmiştir" denildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim