• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C
  • Tunceli 9 °C

STK'lar ihraç edilen personel için Vali Sonel'le görüştü

STK'lar ihraç edilen personel için Vali Sonel'le görüştü
Tunceli Barosu, Hozat Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının aralarında bulunduğu heyet, KHK’larla kamu görevinden çıkarılan personelin görevlerine iade edilmeleri talebiyle Tunceli Valisi Tuncay Sonel ile görüşme gerçekleştirdi.

Eğitim Sen Dersim Şube yöneticilerinden Çetin Tütmez, Tunceli Baro Başkanı Barış Yıldırım, Ticaret Sanayi Odası yöneticilerinden Ali Göyüldar ve Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat’ında aralarında bulunduğu heyet, Vali Tuncay Sonel’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Tunceli Barosu’nda bir açıklama yapan heyet, KHK’ler sonucu ihraç edilen kamu personellerinin görevlerine dönmeleri için taleplerini Vali Sonel’e ilettiklerini söyledi.

Kamu görevlilerinin yaşadıkları mağduriyetleri ifade ederek bir an önce görevlerine iadeleri noktasındaki talepleri dile getirdiklerini söyleyen Tunceli Baro Başkanı Barış Yıldırım, "Tunceli Barosu olarak Anayasa’nın 15. Maddesi’ndeki masumiyet hakkının özellikle nazara alınmasını talep ediyoruz. Hakkında herhangi bir cezası ve kovuşturması bulunmayan, hakkında kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmayan kişilerin derhal masumiyet hakkı ve hakkaniyet gereği görevlerine iade edilmelerini kendilerine arz ettik. Bu konuda duyarlılık göstereceklerini ifade ettiler, şu an süreç devam ediyor, dediler."

Görüşme ile ilgili açıklama yapan Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat ise, "Yer değiştirmeye maruz bırakılan arkadaşlarımızla ilgili görüşmemizde sayın valimizin o duyarlılığı sonuç verdi. O gün o görüşmede sayın valimize görevlerinden ihraç edilen arkadaşlarımızın dosyalarının da tekrar ele alınmasını talep etmiştik. Aynı duyarlılıkla o çalışmaya başladı."dedi.

Vali Tuncay Sonel ile yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğine değinen Polat, “Sayın valimiz, birkaç kere de görüşmemizde bunu dile getirdi. “Hukuksuzluk varsa; bununla ilgili gerekli çalışmaları biz yaptık. En detaya indik, iniyoruz, günlerce toplantı yapıyoruz” dedi. Dosyaları yavaş yavaş Ankara’ya gönderdik dediler. Sonuç bu. Biz de umutlandık. Bir hukuksuzluk varsa; bunların ortadan kaldırılması gerekir. Taleplerini bizimle paylaştığı için sayın valimize hem yer değiştirmelerle ilgili olumlu aldığımız sonuç hem de bununla ilgili gösterdiği duyarlılıktan ötürü kendilerine teşekkür ettik. Umarız en kısa zamanda bu arkadaşlarımızın tekrar görevlerine iadesi olur."diye konuştu.

 

stklar-ihrac-edilen-personle-icin-vali-ile-gorustu-(1).jpgstklar-ihrac-edilen-personle-icin-vali-ile-gorustu-(4).jpgstklar-ihrac-edilen-personle-icin-vali-ile-gorustu-(5).jpgstklar-ihrac-edilen-personle-icin-vali-ile-gorustu-(6).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim