• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 16 °C

Sonuca etkisi olmayan ataklar

KENAN KANDİL

Geçen yazımda da belirttiğim gibi söz konusu Dersimspor olunca rakip takımlar farklı bir takım olarak Dersimspor’a karşı daha dirençli oluyorlar.

Bunun son örneği Dersim Atatürk stadyumunda oynanan Dersimspor, Bismil 1936 GSK müsabakasında yaşanmış ve rakip takım Dersimspor’a karşı dirençli bir oyun sergilemesine rağmen 1 -0 lık skorla yenilmekten kurtulmamıştır.

Müsabaka öncesinde yüzde 75 favori gösterilerek farklı bir sonuç beklenen Dersimspor, ancak tek golle kazanmıştır. Yaşanan bu olumsuzluklar bilinmekte birlikte Dersimspor, Bismil 1936 GSK müsabakası karşısında hayal kırıklığı yaratan bir oyun sergilemiştir.

Dersimspor golü bulduğu ilk 12. dakikalık kısım ile müsabakanın 90 + sonrası dakikaları kısım dışındafizik üstünlüğü ile ayakta kalabilen bir takım görüntüsü sonrasında güzel bir oyun sergilemiş olmasına rağmen çoğunluğu oluşturan diğer kısımlarda çok kötü ve eleştirilecek bir oyun sergilemiştir.

Pazar günü oynanan müsabakada Dersimspor’un geliştirdiği bütün ataklar Bismil 1936 GSK defansı arasında etkisiz kalarak kaybolmuştur.

Bismil 1936 GSK müsabakası da göstermiştir ki, hastalıklı gibi görünen orta saha ile kanat oyuncuları arasında ki uyumsuzluktan kaynaklısağlı, sollu kanatları kullanmayan bir Dersimspor vardı.

Hastalıklı gibi görünen orta saha, kanat uyumsuzluğu çözülmesi gereken önemli acil bir sorun olup, bu sorunun çözülmesiyle birlikte beklediğimiz Dersimspor’u bulabiliriz. Hastalıklı gibi görünen bu sorunu çözemez isek, kazanacağımız galibiyetler bir tesadüf sonucu ile olur Ki, Bismil 1936 GSK müsabakası da bunun son örneğidir.

Bir kez daha vurgulamak isterim ki, kanatları olmayan Dersimspor uçamaz. Unutulmamalıdır ki, galibiyetteki en etkin faktör Dersimsporlu futbolcuların fizik üstünlüğüyle bir penaltı sonucun da gelmiştir.

Dersimspor karşısında İçeri de ve dışarı da zayıf bir takım yoktur.Dersimspor’dan koparılan puanlar, rakipler için bir zaferdir.
 

Bu yazı toplam 2925 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim