• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 9 °C

Sivil toplum örgütleri orman yangınları için toplandı

Sivil toplum örgütleri orman yangınları için toplandı
Orman yangınlarına karşı çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi Dersim’de toplandı. Toplantıda konuşan Dersim Baro Başkanı Barış Yıldırım, doğaya karşı savaş suçu işlendiğinin altını çizdi.

Dersim merkez ve ilçelerinde günlerdir süren orman yangınlarına ilişkin bir araya gelen birçok parti ve kurum temsilcisi Demokratik Alevi Derneği (DAD) binasında toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya HDP milletvekilleri Alican Önlü, Hüda Kaya, CHP Milletvekili Orhan Sarıbal, Dersim Barosu, Dersim Sanayi ve Ticaret Odası, İHD, Munzur Özgür Aksın Meclisi yöneticileri ile İstanbul’dan Munzur Çevre Derneği öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum örgütü temsilcileri yer aldı.

Toplantıda konuşan HDP’li Önlü, günlerce devam eden yangına karşı kimsenin sessiz kalma mecali olmadığını söyledi. Önlü, son 2 haftada orman yangınlarının eş zamanlı çıktığına işaret ederek, “Kürdistan ve Dersim’de yoğun yangınlar var. Bu yangınlar içinde herkesin karınca misali Dersim’e emeği çabası vardır” dedi.

Dersim’e gelen kurum ve STÖ’lere teşekkür eden Önlü, engellemelere ve baskılara rağmen gösterilen bir gayretin olduğunu dile getirdi.

‘DOĞAYA KARŞI SAVAŞ SUÇU İŞLENİYOR’

Ardından konuşan Dersim Baro Başkanı Barış Yıldırım ise, bölgede çıkan yangınların öyküsünün aynı olduğunu söyleyerek, operasyonlarda kullanılan mühimmatların orman yangınlarına neden olduğunun altını çizdi. Dersim Barosu olarak suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Yıldırım, Uluslararası Ceza Mahkemesinin Roma Statüsünde çevreye yönelik ağır tahribat üretecek saldırıların yapılmasının savaş suçu olduğunu söyledi. Yıldırım, bir diğer işlenen uluslararası suçun doğa koruma statüsüne sahip sahalarda yangın fiillerinin olduğunu belirtti.

CHP’li Sarıbal da, ahlakı ve vicdanı olan herkesin bu yangına “dur” demesi gerektiğini söyledi. Sarıbal, dünyada para ile satın alınamayan tek şeyin doğal güzel olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantı basına kapalı olarak devam ediyor. Toplantıda heyet oluşturma görüşmeleri yapılıyor.

 

sivil-toplum-orgutleri-orman-yanginlari-icin-toplandi-(1).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim