• BIST 9452.22
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 20 °C

“Seyit Rıza” isminin BİM’de kullanılmasına tepki!

“Seyit Rıza” isminin BİM’de kullanılmasına tepki!
Avukat Cihan Söylemez, Nakşibendi tarikatına yakınlığı ile bilinen BİM’in Dersim'de yeni açtığı şubesinin adını "Seyit Rıza / Tunceli" olarak belirlemesine tepki gösterdi.

Türkiye merkezli bir indirim marketleri zinciri Birleşik Mağazalar A.Ş veya kısa adıyla BİM, Dersim’de 2013 yılındaki protestolar nedeniyle kapatılmış, önceki gün ise Demiroluk mevkiinde yeniden “BİM” şubesine “Seyit Rıza” ismi verilerek açılışını gerçekleştirmesinin ardından tepkiler gelmeye başladı.

Seyit Rıza’nın mezar yerinin bulunması için uzun yıllardır  ailenin avukatlığını yapan Cihan Söylemez, Seyit Rıza isminin ticari bir kurumda ailenin izni olmadan kullanılmasının doğru olmadığını belirterek ilin  Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Ticaret ve Sanayi Odasını duyarlı olmaya davet etti.

Seyit Rıza’nın isminin ticari bir kurumda kullanmasına tepki gösteren Avukat Cihan Söylemez, “Uzun yıllar atası Seyit Rıza’nın mezar yerini bulmak için mücadele etmişken ve bu mücadele sırasında pandemide hayatını kaybetmişken, bugün haber ajanslarına düşen bir haberde görüyoruz ki Dersim’de açılan bir Zincir Market olan “BİM” şubesine “Seyit Rıza” ismi verilmiş. Muhtemelen Seyit Rıza’nın hayatta olan aile fertleri bu konuyla ilgili itirazlarını dile getireceklerdir. Ailenin, rızası alınmadan “Seyit Rıza” isminin bir ticari işletmede kullanılması kabul edilemez. Aile dışında da, bir Dersimli olarak, Rayver Rüstem Polat ile uzun yıllar birlikte hukuk mücadelesinde yol yürümüş biri olarak şunu ifade edebilirim ki; bu absürt durum kabul edilemez. Seyit Rıza isminin “ticarileşmesine” ben “Hayır” diyorum ve İlgili “BİM” şubesini hatasından dönmeye davet ediyor ve Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Tunceli Ticaret ve Sanayi Odasını da bu konuyla ilgili duyarlı bir açıklama yapmaya çağırıyorum”dedi.

 

Nakşibendi tarikatına yakınlığı ile bilinen BİM, Dersim'de yeni açtığı şubesinin adını "Seyit Rıza / Tunceli" olarak belirledi. Açılış için dağıtılan broşürlerde "Müjde BİM Geldi. Seyit Rıza / Tunceli BİM açılış tarihi 28 Mart 2023 - 10:00" ifadeleri yer aldı.

Cüneyt Zapsu ve kardeşi Aziz Zapsu tarafından 1994'te kurulan BİM'in ortakları arasında en dikkat çeken isimlerden biri ise Mustafa Latif Topbaş.  Topbaş ile Nakşibendi tarikatının bir kolu olan Erenköy Cemaati'yle kuvvetli bağlar olduğunu biliniyor.

BİM, geçtiğimiz yıl A Haber ve Sabah'ta "fırsatçı" olarak haberleştirilmiş, enflasyon ve gıda fiyatlarındaki önlenemez artış, başta BİM olmak üzere zincir marketlere bağlamıştı.

Zincir marketlere ilişkin tartışmalar devam ederken BİM'den ilginç bir "açılım" geldi...

Seyit Rıza / Tunceli Şubesi

Moğultay Mahallesi Ata Sokak'ta bugün açılışı yapılan BİM Market, şube adını "Seyit Rıza / Tunceli" olarak belirledi. Açılış için dağıtılan broşürlerde "Müjde BİM Geldi. Seyit Rıza / Tunceli BİM açılış tarihi 28 Mart 2023 - 10:00" ifadeleri yer aldı.

2d46a180-ce93-402d-b180-52754dfa3e00.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim