• BIST 9596.13
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 27 °C

SES, Dersim’de vaka sayısını açıkladı

SES, Dersim’de vaka sayısını açıkladı
Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şube Eş Başkanı Kahraman Yürük, kent genelindeki corona virüsü sayıları hakkında açıklamalarda bulundu.

Sahadan aldıkları verileri açıklayan Yürük, kent genelinde 330 olan pozitif vaka sayısının 20 Eylül itibari ile 720'ye, bin 800 temaslı olan vaka sayısının ise 3 bin 200’e çıktığını ileri sürdü. Yürük ayrıca, covid-19 testi pozitif olan 10 sağlık çalışanı sayısının ise 25’e yükseldiğini kaydetti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)  Dersim Şube Eş Başkanı Kahraman Yürük, kentteki corona virüsü verilerini açıkladı. Kentteki 720 olan covid-19 pozitif vaka sayısının 20 Eylül itibariyle 3 bin 200'e, covid-19 testi pozitif olan 10 sağlık çalışanı sayısının ise 25’e yükseldiğini kaydetti.

"İLDE CORONA VAKA SAYILARI ARTIYOR"

Corona virüsü vakalarının giderek arttığını ve bu durumun endişe yarattığını belirten Yürük, ”21 Ağustos’dan bugüne  kadar yaptığımız saha çalışmasında 330 olan pozitif vaka sayımız 20 Eylül itibari ile 720, bin 800 temaslı olan vaka sayımız ise 3 bin 200 olarak tarafımızca tespit edilmiştir. Bu süreçte sağlık emekçileri olarak 10 olan pozitif vaka sayımız ise 25’e yükselmiştir. Bir ay gibi kısa bir sürede Pozitif vaka sayımız toplumda yüzde 120 sağlık emekçilerinde ise yüzde 150 gibi büyük bir orana  ulaşmasından kaynaklı, tablo bizleri endişelendirip tedirgin etmektedir. Lütfen sizlerde tedirgin olun kurallara uyalım,uyaralım. Zorunlu haller dışında kalabalık ortamlardan uzak duralım. Bu konuda başta il dışından gelenler misafirler için kontrollü bir düzenleme, sınırlama seçenekleri işletilmelidir” diye konuştu.

Hozat, Pertek, Mazgirt ve Ovacık ilçelerine bağlı köylerde yapılan toplu hayır yemeklerinde pozitif vakaların çıkmasından dolayı karantina uygulandığını da aktaran Yürük,”Cenaze, hayır yemeği, düğün vb. gibi ortamlar en asgari düzeyde yapılmalı, zorunlu haller dışında ertelenmelidir. 4 İlçemize (Hozat,Pertek,Mazgirt ve Ovacık) bağlı köylerde yapılan toplu hayır yemeğinde, Pozitif vakaların çıkmasından dolayı  karantina uygulanmaktadır. Fiziki mesafe, hijyen ve maske kuralını her akşam basın yolu ile halka anlatmanın çözüm olmadığını, Sağlık Bakanı da görmelidir, nasihat dışında yeni tedbirler almalıdır. Dünya Sağlık Örgütü ve Türk Tabipleri Birliği'nin, henüz pandemi sürecinin başındayız uyarıları dikkate alınmalı, gerekli önlemler bir an önce hayata geçirilmelidir” diye kaydetti.

Pandemi süreci boyunca  Sağlık ve Sosyal Emekçileri ve TTB olarak en önde mücadele ettiklerini belirten Yörük açıklamasının devamında; “En önde canı pahasına savaşan Sağlık ve Sosyal Emekçileri, TTB olarak, halkı doğru bilgilendirme çözüm yolunda ortaklaşmak için çaba sarf ederken, hedef tahtasına konulmak gelinen noktada üzüntü vericidir. Pandemi ile savaşan Türk Tabipleri Birliği'ne karşı savaş açmak bu süreçte ciddiyetten uzak bir söylemdir. İyi ki varsın TTB. Tüm dünya Sağlık ve sosyal  emekçilerine pozitif ayrımcılık, teşvik edici uygulamalar yaparken, ülkemizde ise şiddet, baskı ve tehdit devam etmektedir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen gerek eksik personel,  gerekse yoğun iş yükü altında çalışan sağlık emekçileri, her şartta görevinin başındadır" diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim