• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • Tunceli 6 °C

SES Dersim Şubesi: İhraç arkadaşlarımız gönüllü çalışmak istiyor

SES Dersim Şubesi: İhraç arkadaşlarımız gönüllü çalışmak istiyor
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şubesi, koronavirüs salgınından dolayı yetki ve sorumluluğu bulunan kişi ve kurumlar ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şubesi, koronavirüs salgınından dolayı sağlık emekçilerinin karşı karşıya olduğu riskleri ortadan kaldırmak ve halkın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla yetki ve sorumluluğu bulunan kişi ve kurumlar ile görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmeler sonrası yazılı açıklama yapan SES Dersim şubesi, Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan görüşmelerde bu salgın sürecinin adil ve şeffaf yönetilmesi gerekliliğini ifade ettiklerini belirtti.

 

“ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZENLENSİN”

Sağlık emekçilerine 3 ay ödenmesi taahhüt edilen ödemelerin sağlık hizmetlerinde çalışan tüm emek gruplarına ödenmesi gerektiğini de  bildirdiklerinin aktarıldığı açıklamada  şu ifadelere yer verildi:

-“Tüm çalışma saatlerinin ve izin düzenlemelerinin kişilerin yaş, engel durumu, kronik rahatsızlıkların da göz önünde tutularak düzenlenmesi gerektiğini ifade ettik.

-Sahada çalışan sağlık emekçilerine yeterli miktarda kişisel koruyucu ekipman verilmesi gerektiğini vurguladık.

-Tüm çalışanların çalışma sürelerinin uygun ve adil şekilde düzenlenerek alanlarına, yetenek ve bilgilerine uygun görevlendirilme yapılmasını ifade ettik.

-Tunceli Belediyesi’ne resmi yazı yazılarak salgın boyunca sağlık emekçilerine ücretsiz servis ayarlanıp Sağlık Bakanlığı yönetmeliğine göre hijyenik koşullar sağlanarak taşınmasını talep ettik.

 

“İHRAÇ EDİLEN ÜYELERİMİZ GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞMAK İSTİYORLAR”

-Bunlar ile birlikte OHAL sürecinde Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilen üyelerimiz, bu zor süreçte ihtiyaç duyulan birimlerde herhangi bir beklentileri

olmaksızın gönüllü olarak çalışmak istediklerini ifade etmişlerdir.

-Ayrıca ilimizde Pandemi İzleme Kurulu kurulmuştur. Bu kurulda ildeki Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri sendikası olarak sürecin bir parçası olup, hep beraber süreci yürütmeliyiz ve yaşatmak için yaşamalıyız…”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim