• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 16 °C

Şehit öğretmenin adı bulvara verildi

Şehit öğretmenin adı bulvara verildi
Dersim-Pülümür karayolunda PKK'lılar tarafından kaçırıldıktan sonra şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ın adı, belediye meclisinin aldığı kararla Mameki Köprüsü’nden Pülümür karayoluna uzanan 6 kilometrelik bulvara verildi.

Öğretmen Necmettin Yılmaz anısına düzenlenecek olan yürüyüşe katılmak için kente gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, valilik makamında Tuncay Sonel’le bir araya gelerek kent hakkında bilgi aldı.

Tunceli Valiliğindeki ziyarette konuşan Vali Tuncay Sonel, öğretmen Necmettin Yılmaz’ın kaçırıldıktan sonra şehit edildiğini hatırlatarak, “Bizler şehidimizin ailesine ne yapsak az. Adını yaşatmak amacıyla kent merkezinden Pülümür yoluna kadar uzanan 6 kilometrelik bulvara Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Bulvarı adını verdik. Tunceli artık terörle anılmak istemiyor. Bugün kentte şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın anısına bir yürüyüş de olacak” dedi.
Bu yıl milli eğitim camiası olarak iki acı yaşadıklarını, bunlardan birinin Aybüke Yalçın’ın hayatını kaybetmesi olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, “Yine Necmettin hocamız öğrencilerinin gönlünde, ailelerin gönlünde taht kurmuş, ömrünün baharında karnelerini dağıtmış anne babasıyla buluşacakken ne yazık ki teröre kurban gitti. İnşallah bu son olur. Gayretimiz bu” diye konuştu.
Teröre 161 öğretmeni kurban verdiklerini belirten Erdem, “Bilhassa 90’lı yıllarda çok şehit verdik. Bunun 31’i Tunceli’den. Bu mesajın Tunceli’den verilmesi çok önemli. İnşallah bu terör belasından kurtuluruz. Daha rahat, müreffeh bir ülke olarak birlik beraberlik içinde yaşarız” şeklinde konuştu.

BULVARIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Valilik ziyaretinin ardından Mameki Köprüsü’ne geçen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, burada CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök ve CHP’li vekillerle bir araya geldi.
Kısa bir konuşma yapan Erdem’in ardından konuşan CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, “Teröre hedef olanlara Tunceli halkı yüreklice bir duruş sergiliyor. Terörün asla hedefe ulaşamayacağı, sorunlarımız varsa diyalog yoluyla çözülmesi gerektiği konusunda Tunceli halkı duyarlılığını belirtiyor. Şiddet ve terörden uzak bir Tunceli ve Türkiye diliyoruz. Tunceli halkının bu haykırışına katkı sağlamak, destek olmak, ülkemizin geleceği ve esenliği adına terörün aşılması konusunda duyarlılık sergilemek adına buradayız. Tunceli halkını kutluyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından okunan duayla Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Bulvarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından katılımcılar bulvara, kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktı.
Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Bulvarı’nın açılışına Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile birlikte CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, CHP milletvekilleri, Tunceli Valisi Tuncay Sonel, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim