• BIST 9565.03
  • Altın 2472.424
  • Dolar 32.4606
  • Euro 34.5124
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 18 °C

Sanatçı Ferhat Tunç’un yeni albümü “30 Yılın Ezgileri” çıktı

Sanatçı Ferhat Tunç’un yeni albümü “30 Yılın Ezgileri” çıktı
Dersim’li sanatçı Ferhat Tunç’un yeni albümü “30 Yılın Ezgileri” çıktı. Albüm canlı konser performanslarından kayıt altına alınmış eserlerden oluşuyor.

Sanatçı Ferhat Tunç, sanat hayatının 35. yılında yepyeni bir albümle dinleyicilerini sevindirdi. “30 Yılın Ezgileri” adını taşıyan ve Royem Müzik etiketiyle çıkan albümde, herkesin hafızasında yer edinmiş toplam 16 eser yer alıyor. Canlı konser performansından kayıt altına alınmış eserlerden oluşan ve dinleyiciye ulaştırılan albüme, şimdiden ilgi büyük.

Sanatçının canlı konserlerinden elde edilmiş albümde orkestra elemanları olarak davulda Okan Çınar, bas gitarda Hüsamettin Küçük, elektro gitarda Deniz Bayrak, saksafon&flütte Cafer İşleyen, klavyede Ramazan Şirin dikkat çekiyor. Orkestrada bağlamayı her zaman olduğu gibi sanatçının kendisi çalmış. Albümde sanatçının hafızalarda yer edinmiş “Vuruldu, Yaşamak Direnmektir, Firari Sevdam, Gülvatan, Metin’e Ağıt ve Vaylar Beni” ilk dikkati çeken eserler.

DİLDEN DİLE ÖZGÜRLÜK

Royem Müzik imzalı tanıtım yazısında “30 Yılın Ezgileri” albümünün sanatçının tanıklıkları ve yaşanmışlıklarının bir özeti olduğu belirtilerek şu bilgilere yer verildi.

“Sanat hayatında otuz beş yılını geride bırakan Ferhat Tunç’un gerek kişisel, gerekse sanatsal yaşamı fırtınalar içinde, tanıklıklarla geçmiştir. Her koşulda demokrasi, barış, kardeşlik, insan hakları ısrarcısı ve aktivisti olan Tunç, bu otuz beş yıllık sanat hayatına 23 albüm, Türkiye ile dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirdiği yüzlerce konser, ‘Zor zamanlar İnce Şarkılar’ adını taşıyan bir de kitap sığdırdı.

Tunç, 35 yıllık sanat yaşamında özgürlük şarkılarını dilden dile dolaştıran bir koşucu oldu. Sanatçı olmanın başını kuma gömmek olmadığını bilenlerdendi ve her zaman gökyüzündeki mavinin ısrarcısı oldu. Tarihin ve zamanın iki seyri vardı. Ya içi boş bir hayatın pembeliklerinin içinde olmak ya da fırtınalı denizlerde umuda yelken açmak…O, tüm zorluklara karşın gök kuşağının altından geçerek umudun zarifliğine doğru yürüdü. Tarih şarkıydı, şiirdi, çığlıktı, umuttu, sesti. Tüm bunların sesi oldu ve o ses otuz üç yıldır en gür haliyle gökyüzüne doğru yükselişini sürdürmeye devam ediyor.”  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim