• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • Tunceli 29 °C

Sağlıkta şiddeti sokak performansı ile protesto ettiler

Sağlıkta şiddeti sokak performansı ile protesto ettiler
Dersim Belediyesi Tiyatro Grubu, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarını sokak performansı ile protesto etti.

Tiyatro Grubu, son zamanlarda artan sağlıkta şiddet olaylarını protesto amacıyla sokak performansı sergiledi. Yeraltı Çarşısı, Sanat Sokak ve Seyit Rıza Meydanı’nda sergilenen performans, vatandaşlardan da ilgi gördü.

Sedyede yatan bir hastayı muayene eden doktora şiddet uygulayan bir adamın rol aldığı performansta, bir kadın oyuncu da bir elinde “Sana Hayat Verenin Canını Dokunma, Sağlıkta Şiddete Hayır!” pankartı taşırken diğer eliyle de sus işareti yaptı.

Performans sonunda kısa bir açıklama yapan Yönetmen Yılmazcan Şare, “Maalesef ülkemizde her geçen gün sağlık alanındaki şiddet gittikçe artmaktadır. Ülkemizde hastaneler sağlık çalışanları için gün geçtikçe tehlikeli ortamlar haline dönüşmektedir. Bu durumda hekimler ve sağlık çalışanları kendilerini güvende hissetmemektedir. Yaşadığımız toplumda şiddet içeren olaylar her gün artmaktadır. Toplumda yaygınlaşan bu şiddet eylemleri sağlık kurumlarını da ciddi şekilde etkilemektedir. Bununla beraber sağlık çalışanlarının verimliliğini de düşürmektedir. Sizler hangi iş ortamı olursanız olun orada kendinizi güvende hissetmediğiniz sürece verimli olamazsınız, kendinizi güvende hissedemezsiniz” dedi.

Son zamanlarda özellikle acil servislerde yaşanan olaylara değinen Şare, “Her an içeriye problemli bir hasta yakını; yakınları girebilir sağlık çalışanları hekimler darp edilebilir, öldürülebilir. Bu korku sektörde çalışan hele hele Korona virüs sürecinde canla başla çalışan sağlıkçılarımız için büyük bir tehlike ve tehdit oluşturmaktadır. Amacı insanlara yardım etmek olan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının güvenli koşullarda çalışmaları en doğal haklarıdır. Bu güvenli koşulların bir an önce sağlanması ise aciliyet arz etmektedir” diye konuştu.

HABER: KENAN KORKMAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim