• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 6 °C

Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden öğrencilere danışmanlık hizmeti

Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden  öğrencilere danışmanlık hizmeti
Tunceli Rehberlik ve Araştırma Merkezi, TEOG Tercih Danışmanlığı bürolarında, Rehberlik öğretmenleri tarafından öğrencilere ve velilere yönelik tercih danışmanlığı hizmeti verecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tunceli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Koray Yıldırım, “2017 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemine göre Tercih süresi, 14-24 Temmuz 2017 tarihleri arasında TEOG Tercih Danışmanlığı bürolarında yapılacaktır. İlimiz TEOG Tercih Danışmanlığı bürolarında, Rehberlik öğretmenleri tarafından öğrencilere ve velilere yönelik tercih danışmanlığı ve eğitsel-meslekî rehberlik kapsamında; Tunceli Merkez’de iki ortaokulda, Cumhuriyet Ortaokulu (çarşıda) ile Munzur Ortaokulu’nda (Atatürk Mahallesi’nde) hizmet verilecektir. Ayrıca, 2017-TEOG tercih tarihlerinde ilçe merkezlerinde de söz konusu hizmetler İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin koordinasyonuyla, Rehberlik öğretmenleri tarafından; Çemişgezek, Hozat, Mazgirt, Nazımiye, Ovacık, Pertek ve Pülümür’de yürütülecektir.”dedi.

2017 Yükseköğretime Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYS) Sistemine göre Tercih süresi, 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında ÖSYS Tercih Danışmanlığı bürolarında yapılacağını belirten Yıldırım, “İlimiz ÖSYS Tercih Danışmanlığı bürolarında, Rehberlik öğretmenleri tarafından öğrencilere ve velilere yönelik tercih danışmanlığı ve eğitsel-meslekî rehberlik kapsamında; Tunceli Merkez’de Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hizmet verilecektir. Ayrıca,  2017-ÖSYS tercih tarihlerinde ilçe merkezlerinde de söz konusu hizmetler İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin koordinasyonuyla, Rehberlik öğretmenleri tarafından; Çemişgezek, Hozat, Mazgirt, Nazımiye, Ovacık, Pertek ve Pülümür’de yürütülecektir.

2017- 2018 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda, liseler (fen liseleri, anadolu liseleri, meslek liseleri) ile yükseköğretimde (üniversiteler - fakülteler/yüksekokullar) okuyacak öğrencilerimizin, gelecekteki yaşamlarını etkileyeceği için, tercihlerini yapmadan önce; Tercih Danışmanlığı Bürolarında görevli olan Rehberlik öğretmenlerine danışarak tercihlerini yapmaları /sıralamaları oldukça önem arz etmektedir. Tercih sürecinin öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim