• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 12 °C

Pülümür’de okuyan öğrenciler, merkez kampüse taşınmak istiyor

Pülümür’de okuyan öğrenciler, merkez kampüse taşınmak istiyor
Munzur Üniversitesi Pülümür İlçe Programlarında öğrenim gören Mehmet Zeki Yavuz, okullarında toplamda 9 kişi olduklarını bu nedenle eğitim görme imkanlarının kısıtlı olduğunu belirterek merkez kampüse alınmak istediklerini belirtti.

Munzur Üniversitesi Pülümür İlçe Programları öğrencisi Mehmet Zeki Yavuz, okulda 9 kişi kaldıklarını, yurtlarının olmadığını ve birçok zorluk çektiklerini dile getirerek bu nedenle kampüslerinin merkeze taşınmasını istediğini belirtti.

“YAPTIĞIMIZ BAŞVURULAR SONUÇSUZ KALDI”

Konuya ilişkin PİRHA’ya konuşan Yavuz, “Okulda 1. sınıfta 2 kişi, 2.sınıfta 7 kişiyiz. Bizim ilçede sosyal aktivitemiz yok, kütüphanemiz yok, çalışabileceğimiz bir ortam yok” dedi.

Geçtiğimiz sene yaptıkları başvurulardan söz eden Yavuz, şunları belirtti:

“Biz geçen sene bu konuyu Vali ve rektör ile görüştük. Dilekçe sunduk hiçbir cevap alamadık. CİMER  ve BİMER’e de gönderdik. O birimlerden de gerekli cevabı alamadık. Burada Vali beyle görüştüğümüzde ‘Tamam görüşeceğiz, halledeceğiz’ dedi. Ama kesinlikle bir dönüş olmuyor. İki senedir bu böyle devam ediyor.

Geçen sene rektörle olan görüşmemizde netice alamayınca pankartlarla beraber eylem yaptık rektör geldi görüştük. Elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Rektör yedi yıldır Pülümür’e hiç gelmemişti. Pülümür’e geldi gördü gitti.”

Daha önce iki yüz elli öğrencinin Ovacık ilçesinden merkez kampüse alındığını belirten Yavuz, “Bu dönemden sonra bir dönemimiz kaldı, bitirip gideceğiz hala bir cevap almış değiliz. Seneye bu bölüm kapatılacak. Neden kapatılsın, merkeze alınsın ki seneye de öğrenci gelsin. Zaten bayağı bir öğrenci kaybımız var. Birinci sınıf iki kişiler, biz de yedi kişiyiz” dedi.

YEMEK, ULAŞIM VE BARINMA SORUNU

Yavuz, ilçede yaşadığı sıkıntılara yönelik şunları kaydetti:

“Biz 9 kişiyiz, 11 çalışan var okulda. Hocalarımız merkezden geliyor, biz merkezden gidiyoruz. İlçede yol sıkıntısı var; Valilik tarafından kapatılıyor. Hocalar bazen sıkıntı çekiyor arama noktalarında. Biz sıkıntı çekiyoruz yolda giderken yarım saat kimlik kontrolleri oluyor. Derslere geç kalıyoruz. İster istemez bunlar bize yansıyor.

Pülümür’de öğrenci yurdu da yok. Yurt olmayınca öğrenciler de gelmiyor. Kayıt yapıyorlar ama yurt olmayınca geri çekiliyorlar, gelemiyorlar.  Oranın kalkınmasını istiyorlarsa ya yeni bölüm verecekler öğrenci gelsin diye kalkındıracaklar. Yurt yapacaklar. Kantin falan da yok. Yemek sorunumuz var. Sadece bir lokanta veriyor. O da zar zor. Bizim istediğimiz ya okulda başka bölümler açılması, oranın fazla öğrenci alması ya da merkeze taşınmasıdır.”

“OKULDA 9 ÖĞRENCİYİZ”

YÖK’ün öğrenci sayısı 10’un altına düştüğünde bölümü kapattığını dile getiren Yavuz, “Merkezde 14 bölüm kapatıldı. Buradaki okulun kapatılmaması için merkeze alınması lazım. Böyle kalırsa kapanır” dedi.

Yavuz, “Kulağımıza gelen bazı duyumlara göre; bazı siyasi görüşler yüzünden alınmıyor okulumuz. Bunu da görüyoruz açıkçası. Yoksa 7 öğrenci için yılda beş yüz milyar masraf yapılması az bir masraf değildir. Merkeze alsalar, çalışanları da alırlar merkeze. Merkezde illaki 7 kişiye yer vardır. Meslek yüksek okulları boş zaten. İsteğimiz Pülümür Meslek Yüksekokulu’nun merkez kampüse taşınmasıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim