• BIST 9767.23
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 21 °C

Pertek’te Bakıra kadınlar hayat veriyor (VİDEO HABER)

Pertek’te Bakıra kadınlar hayat veriyor (VİDEO HABER)
Pertek ilçesinde, “Üreten Yanımız Kadınlarımız” projesi kapsamında açılan Bakır kursuna katılan kadınlar, ürettikleri ürünlerle aile ekonomilerine destek sağlıyor.


Pertek Kaymakamlığı, Pertek Belediyesi, SODES ve İş -Kur desteği ile bakır işleme eğitimi gören 25 kadın, eğitimlerini tamamladıktan sonra ürettikleri ürünler ile sosyal ve ekonomik hayatlarına katkı sunuyor. Bakır işleyerek çalışan ve ev ekonomisine katkı sunan kadınlar, meslek sahibi olmanın mutluluğunu da yaşıyor. Pertek ilçesinde böyle bir kurs açılmasının çok sevindirici olduğunu ifade eden kadınlar, üretime dair yapılan girişimlerin desteklenmesini istiyor.

pertek-(5).jpgBakır işleme atölyesinin ilçedeki kadınlara sosyal ve ekonomik olarak büyük katkı sunduğunu belirten Kurs Öğretmeni Nazım Civan,  “20 aydan beri bayanlarla bakır işletmecilik kursu yapıyoruz. Kaymakamımız ve Belediye başkanımızın katkıları, Sodes ve İş-Kur projeleri ile bu işi yürütüyoruz. İnşallah bundan sonra katkıları devam eder. İlk başta elteks ile başladık. Ondan sonra makineyle devam ettik. İlk zamanlarda kalem tutamıyorlardı ama şimdi göz nuru ürünlerini sergiliyorlar. 25 bayan ile başladık bu işe,  hem sosyal hem ekonomik hem de sanat anlamında bayanlara katkı sunuyor. İnşallah bunlar desteklenir ve bu işe devam ederiz.”dedi.

Pertek ilçesinde bakır kursunun açılmasının çok sevindirici olduğuna dikkat çeken Mevlüde Zorlu, “Pertek’te böyle bir kursun açılması çok güzel oldu. Kurs iki yıl önce açıldı. Kurs ile birlikte bende başladım. İş-Kur ve Sodes kapsamında çalıştık, maddi katkıda da bulunduk kendimize, meslek öğrendik, sipariş çalışıyoruz. Böyle bir şey Pertek’te yoktu, bu işin sadece Erzincan’da yapıldığını biliyorduk. Bu işin burada yapılması çok güzel.”diye konuştu.pertek-(2)-001.jpg

Bakır işletme kursunun kendilerine maddi ve manevi anlamda önemli kakılar sunduğunu dile getiren Yasemin Korkmaz ise  “Bakır işletmeciliğine iki yıldır devam ediyoruz.  Maddi ve manevi anlamda güzel bir iş, bayanlara büyük bir katkı sunuyor. Kaymakam ve Belediye Başkanımızın katkıları ile 2 yıldır burada bir şeyler yapıyoruz.”dedi.

Pertek ilçesinde açılan ilk bakır atölyesinin hem mesleki hem de sosyal anlamda kendilerine önemli katkı sunduğunu söyleyen Songül Şeker, “Daha önce böyle bir kursa katılmamıştık. Bakır atölyesi ilk defa ilçemizde açılıyor. Aynı ilçede yaşamamıza rağmen birbirimizi tanımıyorduk bu kurs sayesinde tanıştık ve güzel bir ortamımız oldu. Bakırla daha önce ilgimiz yoktu, bu kurs sayesinde öğrendik ve bize katkısı oldu. Bu kursun devam etmesini istiyoruz.”şeklinde konuştu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim