• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 9 °C

Özel öğrencilerden "Bizim Penceremizden" kitabı

Özel öğrencilerden "Bizim Penceremizden" kitabı
Tunceli Özel Eğitim Meslek Okulunda eğitim-öğretim gören öğrenciler tarafından yazılan ve resmedilen hikâyeler, "Bizim Penceremizden" ismiyle kitaplaştırıldı.

Hafif düzeyde zihinsel yetersizliği olan bireylerin, eğitsel, sosyal ve temel yaşam becerilerini geliştirerek topluma uyumlarını sağlamak, iş ve mesleğe yönelik bilgi ve becerilerle donatıp ekonomik yaşama katılımlarını gerçekleştirmek amacıyla faaliyet gösteren Tunceli Özel Eğitim Meslek Okulundaki öğrencilerin neler başarabildiklerini görmek amacıyla hikâye yazma ve resimleme etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilerin kendi yazdıkları ve resimledikleri hikâyeler okul yönetimi ve öğretmenler tarafından ''Bizim Penceremizden'' ismiyle kitaplaştırıldı.

Özel öğrencilerin duygularını ifade etmelerine olanak sağlamanın üzerinde önemle duran Okul Müdürü Erdal Gül şunları söyledi: Bir gün sınıfları dolaşırken panolarda küçük hikâyelerin asılmış olduğunu gördüm. Asılı hikâyelerin hepsini okudum. Basit gibi görünen ama bu çocuklarımız için olağanüstü olduğunu düşündüğüm bu hikâyeleri öğretmen arkadaşlarımla paylaştım. Bu hikâyeleri kitaplaştırmanın öğrencilerimizi son derece mutlu edeceğini düşündüm ve öğretmen arkadaşlarım da bu fikre olumlu baktılar. Çocuklarımızla duygularını hikâyeler yoluyla dile getirmeleri fikrini paylaştık. Çok heyecanlandılar ve yazmaya başladılar. Çocuklarımızın yazmış olduğu hikâyeler elbette hikâye formatında yazılmış hikâyeler değil. Böyle bir beklentimiz de yoktu. Biz özel çocuklarımızın içinde bulundukları olanakları kullanarak kendilerine ait özgün şeyler yapabilme başarısını tatmalarını istemiştik. Kitap haline gelen hikâyelerini gördüklerinde yaşadıkları sevinç bizleri de çok mutlu etti. Bu çalışmanın ortaya çıkmasında emek veren tüm öğrencilerimi ve öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum, özverili çalışmalarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum.''

HABER MERKEZİ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim