• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 19 °C

Ovacık’ta Vatandaşlar Ahır İçin Yer İstiyor

Ovacık’ta Vatandaşlar Ahır İçin Yer İstiyor
Ovacık ilçesinde hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşların ahırları yıkılıyor.

Dersim'in Ovacık ilçesinde 1993-94 yılları arasında köyleri boşaltılan insanların yerleştirildiği şimdi ise ahır olarak kullanılan prefabrik evler, vatandaşların sağlığını olumsuz etkilediği için yıkılıyor. Tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu ve ahırlara çok masraf yaptıklarını belirten vatandaşlar, kendilerine yer gösterilmesini istiyor.

Ovacık ilçe girişinde bulunan Doksan Dört Mahallesinde yer alan 32 adet ahır,  çevredeki vatandaşlardan gelen şikâyet üzerine Ovacık Belediyesi tarafından Mayıs ayında yıkılacak.ovacikta-vatandaslar-yeni-ahir-istiyor-(6).jpg

1993-94 yıllarında köylerinin yakılmasının ardından Ovacık merkeze yerleştiklerini belirten Kazım Sever, tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu belirtti. Kısa bir zaman önce ahırların yakılacağı yönünde Belediye tarafından karar alındığını ifade eden Kazım Sever, “Bu ahırlarda hayvancılık yapan insanlar maddi durumu iyi olmayan insanlardır. Kaymakam, bu ahırların kaldırılması için emir vermiş. Buradaki insanlar ne yapacak? Herkesin geçim kaynağı havancılık, bu insanların elinden bu ahırları alırsanız bu insanlar nereye gidecek? O kadar emek verdik. Bu emeğimiz boşamı gidecek. Bize bir yer göstersinler bizi mağdur etmesinler.”dedi.

ovacikta-vatandaslar-yeni-ahir-istiyor-(4).jpg

Devletin kendilerine yeni ahır yapmasını isteyen Zeynel Güloğlu, “Bu barakalar 1993-94 yılında köyleri yakılan insanlar tarafından kullanılıyordu. Daha sonra bu insanlar kendilerine ev yaptılar. Bu barakaları da ahır olarak kullanmaya başlandı. Bu ahırlarda hayvancılık yapan insanların köyleri olmadığı için ve köyleri yasak olduğu için bu işi burada sürdürmek zorunda kalıyorlar. Devlet şimdi bu ahırları yıkacak biz ne yapacağız ve nereye gideceğiz. Biz bu hayvanlarla geçimimizi sağlıyoruz. Yetkililer bize destek çıksın, bize ahır yapsınlar bizde buradan çıkalım.”diye konuştu.

ovacikta-vatandaslar-yeni-ahir-istiyor-(2)-002.jpg

Haber:Anıl Yüksel

 

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim