• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 13 °C

Ovacık’ta örnek belediyecilik

Ovacık’ta örnek belediyecilik
Ovacık Belediyesi, halka açık gerçekleştirilen meclis toplantısını bugün hava muhalefeti nedeniyle kapalı salonda gerçekleştirdi.

Sosyal belediyecilik örneği sergileyen belediye, daha önce belediye binasına asılan bütçeyi bu kez ilçe kahvehanelerine dağıttı. 
Aylık halka açık bir şekilde meclis toplantısı gerçekleştirme kararı almış olan belediye, temmuz ayı toplantısını kötü hava şartları nedeniyle meclis salonunda gerçekleştirdi. Toplantının hemen öncesinde üç aylık belediye bütçesi kahvehanede halka dağıtıldı, cam ve duvarlara asıldı. Bunun üzerine gerçekleştirilen toplantıda da bütçedeki harcamaların nerelere yapıldığı, artan ve azalan kalemlerin nasıl harcandığı açıklandı. Halkın düşünceleri doğrultusunda belirlenen dört maddelik gündemin üçü kabul edilirken belediye yönetimi tarafından sunulan bir madde reddedildi.
Halka açık yapılan meclis toplantılarının yansımasının olumlu olduğunu ifade eden Ovacık Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül, “Bu seferki toplantımızı hava muhalefeti dolayısıyla kapalı alanda yapma mecburiyetinde kaldık. Belediye meclis toplantılarını halka açık yaptığımızda geri dönüşler her zamankinden daha fazla oluyor. Halkımız daha önce dile getiremediği düşüncelerini bu tartışmalarda söyleyebiliyorlar. Biz bu meclislerde gündem belirlemiyoruz. Tüm tartışma halkın belirlediği gündemler çevresinde gelişiyor. Örneğin bugün belediye yönetiminin hazırlayıp sunduğu gündem reddedildi. Tamamıyla halkın istediği çerçevede meclislerimizi gerçekleştiriyoruz. Meclislerimizi sosyal medyada da canlı yayınlıyoruz. Bu seferki meclis toplantısını kapalı alanda yaptığımızdan dolayı birtakım teknik aksaklıklar yaşadık ama bir sonraki toplantıda bu aksaklıkları da halledeceğiz. Toplantılarımızı hava muhalefeti olmadığı sürece sokakta, olduğu zaman da bugünkü gibi salonda gerçekleştireceğiz. Biz neticede adımız, rengimiz ne olursa olsun sosyal belediyecilik yapma derdindeyiz. Bundan önceki süreçte meclis toplantıları değil de yılda birkaç sefer halk toplantısı yapıyorduk. Ancak bundan sonra her ay meclis ve halk toplantısını bir araya getirmiş olacağız. Amacımız bu toplantıları daha kurumsal bir kimliğe kavuşturmaktır. Bundan sonraki süreçte gerçek anlamda yaptırım gücü olan komisyonlar, mahalle meclisleri vs. oluşturacağız. Buna en uygun tüzüğü de oluşturacağız ve bunu kurumsallaştıracağız.”

 

3c3b22da-f253-4851-b55f-4375a0bb43b6.jpg49c7e2b2-8913-4451-8c15-390b5de20481.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim