• BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 15 °C

Ovacık'ta "Deprem Haftası" etkinliği

Ovacık'ta "Deprem Haftası" etkinliği
Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından “Deprem Haftası” dolayısıyla Ovacık Kayak Merkezi’nde program düzenlendi.

Amaçlarının çocukları hem eğlendirip hem de bilgilendirerek verdikleri bilgilerin akıllarında kalmasını sağlamak olduğunu söyleyen Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cem Erdoğan, “1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla afet bilinci eğitimlerimiz devam ediyor. İlimizdeki tüm okullarda verdiğimiz eğitimlerin ardından Ovacık ilçesinde farklı bir uygulama yapmak istedik. Öğrencilerimizi Ovacık Kayak Merkezi’ne getirdik. Amacımız onların kalbine dokunmak. Verdiğimiz eğitimlerin ardından çeşitli etkinlikler düzenleyerek onları hem eğlendirmek hem de bilinçlendirmek istiyoruz. Kar motorumuz, 8x8 aracımıza bindirdikten sonra halat çekme, voleybol, çuval oyunlarımız olacak. Ayrıca öğrencilerimizin özel talebi üzerine Afrin’de bulunan askerlerimiz için dua edeceğiz, onlara dualarımızı göndereceğiz. Amacımız çocuklarımızın kalbine dokunarak bu devletin onlar için olduğunu göstermek” diye konuştu. 
Ovacık Kaymakamı Selim Çomaklı ise, “İl Afet Müdürlüğümüz tarafından verilen yaklaşık bir haftalık afet bilinci eğitimlerinin finalini yapmış bulunmaktayız. Deprem öncesi, anında ve sonrasında yapılması gerekenler çocuklarımıza şimdiden anlatılıyor. Çok güzel bir çalışma. Deprem ülkemizin gerçeklerinden birisi, ilimiz de deprem bölgesi içerisinde yer alıyor. Bu nedenle verilen eğitimler çok önemli” dedi. 
Afrin’deki operasyonlarda görev yapan askerler de unutulmadığı programda, askerler ve şehitler için dualar edildi. Çocuklar, "Dualarımız Afrin’e sevgimiz başkomutana” diye slogan attı. 
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekiplerinin kullandığı ekipmanların da tanıtıldığı programda, çocuklara afet bilinci eğitimleri verilmesinin ardından, similasyon gözlükleriyle deprem anında yapılması gerekenler çocuklara oyunlar eşliğinde aktarıldı. 
Sucuk ve köfte ekmek ikram edilen minikler daha sonra, kar motoru ve 8x8 paletli kara aracına binerek halat çekme, çuval yarışlarına katıldı. Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından etkinlik sona erdi. 
Ovacık Kaymakamlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün de desteklediği etkinliğe, Ovacık Kaymakamı Selim Çomaklı, Ovacık İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hasan Şahin, İlçe Emniyet Amiri Ergün Eroğlu, Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cem Erdoğan, öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim