• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Tunceli 5 °C

Ovacık’ta ağır kış koşulları vatandaşları zorluyor

Ovacık’ta ağır kış koşulları vatandaşları zorluyor
Kış mevsiminin en sert geçtiği Ovacık ilçesinde vatandaşlar ağır kış koşullarına rağmen hayatlarını sürdürüyor.

Kar kalınlığının 2 metreyi geçtiği ilçede çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, birçok köye elektrik verilemiyor.
Ovacık ilçe merkezinde kar kalınlığı 2 metreyi aştığı için, ilçenin birçok yerinde bir ve iki katlı evlerin tamamı kar altında kaldı. İlçenin Kandolar Mahallesindeki Ovamkent bölgesinde bulunan TOKİ konutlarının tamamı kara gömülürken, iş makinesi yetersizliği nedeniyle cadde ve sokaklardaki karlar temizlenemiyor.
Kar yağışının diğer yıllara göre bu yıl daha fazla gerçekleştiğini belirten vatandaşlar, ev ve işyerlerine giderken güçlük yaşıyor. Çatılarda biriken metrelerce kar, zor şartlar altında temizlenmeye çalışılıyor. Kar yağışı, en çok yaşlı vatandaşları etkiliyor.
Çatıda biriken karları zor şartlar altında temizlemeye çalışan Hıdır Koçak,”Bu yıl kar çok yağdı , kar yağışı bizim mahvetti. Her gün temizliyoruz ama kar bitmiyor”dedi.
Geçimini kar temizleyerek sağlayan Hüseyin Biter,  “Metrelerce kar yağdı, bu evde kalanlar yaşlı insanlar, karı temizleyemiyorlar bende kendilerine yardım ediyorum ve kar temizliği yapıyorum. Bu memleketin kış koşulları çok ağır, Allah herkese yardım etsin.”
Kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy kapalı olduğu için birçok vatandaş köylerinden ilçe merkezine gelmek için saatlerce yürümek zorunda kalıyor.
Emre Yıldız, “Bu yıl durumumuz çok kötü, çok fazla kar yağdı.  2-3 metre kar var. Geçen sene çok az yağdı bu sene metrelerce yağdı. Eskiden kar daha çok yağardı. Şimdi yol kapalı, saman yok, yiyecek yok. Hayvanlara bakamıyoruz. Hava çok soğuk hayat daha zor”diye konuştu.
Kar yağışından en çok olumsuz etkilenenler arasında yaşlı vatandaşlar ve kadınlar yer alıyor. İlçede kar yağışı sonrası evlerinin önü kapanan yaşlı vatandaşlar dışarı çıkmakta ve yürümekte zorluk çekiyor.
Sultan Yılmaz, “İçerden dışarı çıkamıyoruz, her tarafımızı kar kaplamış. Yaşlıyız, kimse bize sahip çıkmıyor”
Hıdır Kekeç, “ Sıkıntımız çok, karda kaybolduk, yaşlıyız ve yapamıyoruz. Kimse yanımızda olmadığı için zorlanıyoruz. Yardım alamadığımız için sorun yaşıyoruz.”
Haber: İbrahim Yıldırım

agir-kis-kosullari-vatandaslari-zorluyor-(3).jpgagir-kis-kosullari-vatandaslari-zorluyor-(4).jpgagir-kis-kosullari-vatandaslari-zorluyor-(5).jpgagir-kis-kosullari-vatandaslari-zorluyor-(6).jpgagir-kis-kosullari-vatandaslari-zorluyor-(7).jpgagir-kis-kosullari-vatandaslari-zorluyor-(8).jpgagir-kis-kosullari-vatandaslari-zorluyor-(9).jpgagir-kis-kosullari-vatandaslari-zorluyor-(10).jpgagir-kis-kosullari-vatandaslari-zorluyor-(11).jpgagir-kis-kosullari-vatandaslari-zorluyor-(12).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim