• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 11 °C

Ovacıklılar TOKİ konutları yüzünden mağdur

Ovacıklılar TOKİ konutları yüzünden mağdur
Ovacık ilçesinde dar gelirliler için TOKİ tarafından 2017 yılında yapımına başlanan ve 2019 yılında teslim edilmesi planlanan 320 dairelik konutlar hala vatandaşlara teslim edilmedi.

Konutlarının kendilerine teslim edilmesini bekleyen vatandaşlar, yetkililerin sorunlarına çözüm bulmasını istiyor.

Kısa zaman içinde yetkili firmanın inşaatı tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmesi beklenen konutlar ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

7 yıldan beri bitirilmeyen TOKİ inşaatının bilinçli olarak bitirilmediğini belirten vatandaşlar, Dersim Milletvekillerinin soruna el atmasını istiyor.

Vatandaşların mağduriyeti ile ilgili açıklama yapan DEDEF Yöneticilerinden Ali Rıza Bilir, “Ovacık için kabusa dönüşen bilinçli olarak bitirilmeyen,  TOKİ inşaatı yedi yıl oldu. Geçen yıl haziran ayında Tunceli çevre şehircilik il müdürlüğü ile yürüttüğümüz görüşme sonunda TOKİ daire başkanlığı tarafından aldığımız bilgiye göre inşaatın tamamlanamayan kısmı için ihale açılmış başka bir firmaya ihalesi verilmiştir. Aldığımız bilgiye göre ihaleyi alan firma bir hafta içerisinde Dersime gelip çalışmalara başlayacak ve en kısa zamanda inşaatı bitirerek taraflara dairleri teslim edilecekti. Ancak aradan bir yıl geçti maalesef daireler teslim edilmedi. Ve insanların mağduriyetleri devam ediyor. Dersim Ovacık halkı nezdinde TOKİ’nin güvenilirliği yoktur”dedi.

Hak sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen Bilir, “Buradan Tunceli valiliğine sesleniyorum. Ovacık halkının yaşadığı bu mağduriyetin sorumlusu kim. Bu insanların evleri neden teslim edilmiyor. Valilik olarak bir yaptırımınız yok mu? Neden TOKİ bu konuda bu halka bir açıklama yapmıyor. Bir çağrım Dersim milletvekillerine, çözülmeyen Ovacık toki sorunu için bir soru önergesi vermeyi düşünmüyormusunuz”diye konuştu.

HABER: CANER AKTAN

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim