• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 22 °C

Ovacık ilçesine gitmek isteyen grup ile polis arasında gerginlik

Ovacık ilçesine gitmek isteyen grup ile polis arasında gerginlik
Munzur Kültür ve Doğa festivalinin üçüncü gününde Munzur Gözelerine ziyarete gitmek isteyen grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşadı.

Munzur Kültür ve Doğa Festivalinin üçüncü gününde Otogar’da araçlarıyla bir araya gelen yüzlerce kişi Pir ve Anaların eşliğinde Munzur Gözelerine ziyaret gerçekleştirip ibadet için yola çıktı.

Aralarında Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş’ın olduğu kitle,  Valilik tarafından Festival güvenliği gerekçe gösterilerek tüm giriş çıkışlara çift yönlü kapatılan Ovacık( Pulur) yoluna doğru harekete geçti. 

Beton köprü( kemere bele) girişinde kurulan polis kontrol noktasında yüzlerce kişinin girişine izin verilmedi. TOMA ve  Çevik Kuvvet araçları ve zırhlı araçlarla yolu kapatılan kitlenin girişine izin verilmedi. Eşbaşkan M. Ali Bul’unda aralarında bulunduğu heyet emniyet müdürü ile uzun süre tartışma yaşandı. Emniyet Müdürü bu yolun yasaklı olduğunu belirterek Hozat ilçesi üzerinden gidildiği takdirde tüm güvenliği kendisinin sağlayacağını söyledi. Ardından kitle barikatların önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 Burada açıklamada bulunan Belediye Eşbaşkanı M.Ali Bul, festival taslağının valilik tarafından onaylanmasına rağmen böyle bir yasağın festivali karalama gerekçesi olduğunu belirtti.

 Bul, “Kutsal Munzur gözelerini ziyaret etmek amacıyla Kemere Bel’de güvenlik gerekçesiyle engellendik. Bunu kabul etmiyoruz. Yolların kapatılması halka saygısızlıktır. İnanç merkezlerimize dahi izin vermeyeceklerse kime izin verecekler” diyerek tepki gösterdi. Ardından Konuşan Axuçan Ocağı Piri Hasan Genç ise kendi inanç merkezlerinin özgürce gidip ziyaret edemediklerinden dolayı sitem etti. 

Konuşmaların ardından Pir ve Analardan oluşan heyet yayan olarak polis engellemelerini aşarak Jara Ana Fatma Ziyaretinde doğru yürüyüşe geçti. Ablukayı aşan kitle yasaklı Ovacık(Pulur) Vadisi’nde kol kola girerek Hakikat Yürüyüşü gerçekleştirdi. Sembolik olarak yasağı delen kitle belli bir mesafe yürüdükten sonra Ana Fatma Nişangesi olan Kemere Bele kadar yürüdü.  Burada Pirve Analar huzurunda çılalar yakıldı. Bawa Mansur Ocağı piri Seyfî Mûxûndi ikrar alarak dua okudu.

Ardından kitle Munzur Gözelerine doğru alternatif yoldan harekete geçti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim