• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 13 °C

Önlü'den Başbakana "Metin Külünk" sorusu!

Önlü'den Başbakana "Metin Külünk" sorusu!
HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve AKP İstanbul milletvekili Metin Külünk ile ilgili TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Metin Külünk ile ilgili Alman basınında yer alan haberlere dikkat çeken milletvekili Önlü, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Alman basınında, AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve AKP İstanbul milletvekili Metin Külünk’ün Almanya’da polis baskınları ve örgütlü suçlarla adı gündeme gelen Almanyalı Osmanlılar adlı çete ile yakın bağlantılı olduğu iddia edilmektedir.

Yine Alman güvenlik birimlerinin dinleme ve gözlen tutanaklarına dayandırılan haberlere göre, AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve AKP İstanbul milletvekili Metin Külünk’ün, birçok kez Almanyalı Osmanlılar’ın ileri gelen isimlerine para verdiği öne sürülmektedir. Yine Almanya soruşturma ekiplerinin bu parayla silahlarda satın alındığını öne sürmektedir.

Ayrıca haberlerde AKP İstanbul milletvekili Metin Külünk’ün geçen yıl Alman Federal Meclisi’nin “Ermeni Soykırımı” kararının ardından protesto gösterilerinin organizasyonunda aktif rol aldığı da iddia edilmektedir”

Önlü, konuya ilişkin şu sorularına yanıt istedi:

1.      Alman basınında yer alan,  AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve AKP İstanbul milletvekili Metin Külünk’ün, Almanyalı Osmanlılar adlı çete ile yakın bağlantılıda olduğu iddiaları doğru mudur?

2.      Yine basında yer alan haberlere göre, AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve AKP İstanbul milletvekili Metin Külünk, birçok kez Almanyalı Osmanlılar’ın ileri gelen isimlerine para verdiği ve bu parayla silah da satın alındığı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur?

3.      Ekim ayında Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde İçişleri Bakanı, İçişleri Komisyonu için hazırladığı raporda, suç örgütü “Almanyalı Osmanlılar” adlı çetenin Ankara tarafından desteklendiğini belirtmişti. AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve AKP İstanbul milletvekili Metin Külünk’ün, Almanyalı Osmanlılar adlı çete ile yakın bağlantılı olduğuna ilişkin haberler, Kuzey Ren Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanını doğrulamıyor mu?

4.      Diyanet İşleri Başkanlığınca, Avrupa ülkelerinde görevlendirilen bazı imamların bu ülkelerde ki tüm AKP muhaliflerine yönelik istihbarat topladığı ve Ankara’ya rapor ettiğine ilişkin iddialar gündeme gelmiş ve kimi Avrupa Ülkeleri bu durumu parlamentoya taşımışlardır. “Almanyalı Osmanlılar” suç örgütü Türkiyeli muhaliflere yönelik daha önce oluşturulan oluşumların devamı mıdır?

5.      Türkiye Devletinin, 2015 yılında kurulan “Almanyalı Osmanlılar” adlı çete örgütünü Almanya’da yaşayan Kürtlere, sol sosyalistlere karşı kullandığı iddiaları doğru mudur?

6.      Bahsi geçen iddialara ilişkin iktidarınız tarafından resmi bir açıklama yapılacak mıdır?

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim