• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 16 °C

ONA YAKIŞAN BİR UĞURLAMAYDI

Fikri TAŞ

     Onu herkes, KORE GAZİSİ olarak tanırdı. Onu herkes beyefendiliğiyle, mütevaziliğiyle, herkese saygılı tavırları ile tanırdı. Yaşının farklılığına bakmadan herkese saygılı olurdu. Gülen sıcak yüzüyle, şık, temiz giyimi ile tanırdı. İyi günde, kötü günde, bayramda seyranda hep dostlarının yanındaydı. Sosyal kültürlü, nezaketli biriydi.

   Onu, bugün sonsuza uğurladık. Sevenleri hep oradaydı. Taşınan fotoğraflarında gülen sıcak saygılı yüzü yine herkese gülüyordu.

   Dersim Halkının, sevenlerinin yanında, devlet erkânı da oradaydı.

   Herkes ona hakkını helal etti.

   Herkes ona tanrıdan rahmet diledi.

   Güle, Güle ALİ ABİ.

    Seni hep sevgiyle, gülen yüzünle hatırlayacağız.

     Yakınlarının, Muzaffer Beyin, hepimizin başı sağ olsun.

 

+     +      +

 

    SENDİKADA BULUŞMA

       Sayın CHP Milletvekili Gürsel EROL, EGİTİM SEN Sendikasını ziyaretinde basın mensubu olarak bizimde bulunmamızı istemişlerdi.

      Sendika eğitim çalışanlarının, öğretmenlerin sendikasıydı. Yasalar çerçevesinde kurulmuş, yasalar çerçevesinde sendikal faaliyetlerini sürdürmüş bir sendikaydı. Çağdaş eğitimi, çağdaş değerleri, çalışanlarının haklarını savunan bir sendikaydı.15 Temmuzda yapılan gerici darbenin hedefi olacak bir sendikaydı. Her türlü darbeye karşı bir sendikaydı.     

    Bir hukuk devletinde olması gereken bütün bu değerlere sahip bir sendika, olarak, daha önce yaşanan askeri darbelerde, sıkıyönetim koşullarında yaşanmayan bir haksızlığın kıyımın hedefi olmuşlardı. Sayın Başbakanın sıklıkla vurguladığı hukuk devletinde, binlerce üyesi, sendika üyeliğinden dolayı açığa alınmış, yüzlercesi, meslekten ihraç edilmişlerdi. Bu Cumhuriyet tarihinin en büyük kıyımlarından biriydi.

   Sendikada, meslekten ihraç edilmiş sağlık çalışanları da vardı. Onları görünce ülkem adına üzüntüm daha çok arttı. Hastane laboratuarında görevli Celal Bey, yıllarca hastanede, halkın deyimi ile dişini tırnağına takıp koşturan hizmet veren bir sağlık çalışanıydı. Hastalara gülen yüzüyle, sağladıkları kolaylıklarla, yardımcı olmakla adeta şifa dağıtıyordu. Meslekten ihraç ettirecek suçun uzağından bile geçmediğine inandığım biriydi. Tanıdığım görevden ihraç edilenlerin hepsi, onun gibi masum sağlık çalışanlarıydı.

    Sayın Milletvekili, açığa alınan, meslekten ihraç edilen üyeleri adına üzüntülerini bildirmek, halkın iradesini temsil eden milletvekili olarak, üstüne düşen görevi yapmaya, sorunlarını paylaşmaya geldiğini ifade ederek,’Sizinle birlikte bu haksızlığın giderilmesi için çalışacağım. Partili arkadaşlarımla birlikte haklı hukuksal mücadelenizde, yanınızda olacağız.’Dedi.

    Sendika temsilcileri, üyeleri, yaptıkları konuşmalarda, yapılanların hukuk devletlerinde görülmeyen bir kıyım bir haksızlık olduğunu dile getirerek. Bizim, yaşam için gerekli olan ekmeğimizi elimizden alarak, bizimle birlikte, ailemize, çocuklarımıza, öğrencilerimize kıydılar. Evden çıkarken, çocuklarımız gözyaşları içinde korku ile bizi yolcu etmektedirler. Başarılı bir eğitim vermenin, başarı getiren bir çalışmanın ödülü bu mu olmalıydı.’diyerek tepkilerini dile getirdiler.

    Üzgünlerdi. Yalnız kendilerine yapılanlar için değil, hukuk devletlerinde olması gereken sendikal hakların, yok edilmesine, hukukun uygulanmamasına, ülkenin içinde bulunduğu, sürüklendiği ortam için içinde üzgünlerdi.

   Yılların emeği, ekmeği ve meslekleri haksızca ellerinden alınmış sendikacıların dile getirdikleri, çok acı üzüntü vermişti. Hepimize

 

FİKRİ TAŞ

 

Bu yazı toplam 2138 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim