• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 6 °C

Okul bahçesine cami inşaatı

Okul bahçesine cami inşaatı
Dersim’in en kalabalık ortaokullarından biri olan Munzur Ortaokulu'nun hemen yanında bulunan cami inşaatı okul bahçesinin bir kısmında da sürüyor. Veliler çocuklara ait alanın daraldığını söylüyor.

Atatürk Mahallesi’nde bulunan ve kentin en kalabalık ortaokullarından biri olan Munzur Ortaokulu'nun hemen yanında bulunan cami inşaatının okul bahçesinin bir kısmına taşmasına veliler tepkili. Okulun bahçesinin bir kısmının müftülüğe ait bir alan olmasından kaynaklı okulun yanında bulunan camiye dahil edilmesinin çocukların oyun alanını gittikçe daraltacağını söyleyen veliler Evrensel’e konuştular. Veliler, okulun fiziki koşullarının yetersizliğiyle beraber cami düzenlemesinin okul bahçesinde olmasından rahatsız olduklarını söyleyip okul bahçesinin tamamen okula tahsis edilmesi gerektiğini söylediler.

‘ÖNCELİK ÇOCUKLARIMIZIN’

Cami alanının düzenlenmesi ile beraber çocukların giriş ve çıkışlarında zorluklar yaşandığını söyleyen Gönül Demir, “Duvar çekildiği için çocuklar yolunu değiştirip ana yol üzerinden geliyor. Bu da bir veli olarak beni endişelendiriyor. Okulun bahçe girişi arka kapıda olacakmış, orası çok tehlikeli bir bölge ben çocuğumun güvenli bir yolda, bahçede okula gidip gelmesini istiyorum. Okul çıkışlarında ve girişlerinde zaten çok araç var okulun bahçesi ve girişi kapatılırsa çocuklar çok zorlanacak. Öncelik çocuklarımız olmalı” dedi.

 ‘BU KARARDAN VAZGEÇİLMELİ’

Okulun çok kalabalık ve okul koridorlarının dar olduğunu belirten Güler Doğan da “Tuvaletler sıkıntılı, fiziki koşulları yetersiz, okula gelen bir destek yok, gelen destek de yetmiyor. Şimdi de okulun zaten dar olan bahçesi gidecek. Çocukların enerjilerini atabilecekleri sadece bir alan var o da zaten sınırlı. Burayı da alınca bu çocuklar iyice sıkış tepiş olacak ve kazalara da neden olacak. Okulun fiziki koşullarının iyileştirilmesi gerekirken işi daha zorlaştırıyorlar. Caminin yeşil alana ihtiyacı olabilir bunu farklı bir şekilde çözsünler. Giriş kapısı zaten çok sıkıntılı bugüne kadar burası düzenlenmedi. Servis araçlarına daha düzgün bir alan verilmedi ama şimdi cami için düzenleniyor. Okulun ve caminin bahçesi arasında bir kapı olacakmış neden? Ben bunu kabul etmiyorum inanç kurumlarıyla eğitim kurumları yan yana olmamalıdır. Burada çocuklarımızı düşünmek zorundayız. Bu karardan vazgeçilmelidir” dedi. Okul bahçesi ve cami bahçesinin yan yana ve iç içe olmasını doğru bulmadığını dile getiren Meral Ögmen de “Cami için okulun fiziki koşulları değiştirilmemelidir. Okulun girişi kapatılırsa çocuklar arkadan girecekler, soğuk ve karlı havalarda riskli kazalar olabilir. Burada okul değil cami fedakarlık yapmalıdır. Başka bir kurum da olsa okulun bahçesini almamalıdır. Bundan vazgeçilmelidir. Okul zaten çok kalabalık bahçe de zaten küçük. Bahçe ile uğraşacaklarına okulun diğer sorunlarını çözsünler.” dedi.

 ‘ÇAMURA GİRMEMEK İÇİN DUVARDAN ATLIYORLAR’

Okul alanının daraltılarak yapılan cami çalışmalarından dolayı öğrencilerin duvar üzerinden atlayarak okula giriş çıkış yapmalarının tehlike oluşturduğunu söyleyen Mahir Güngören de “Yağmur yağınca çocuklar çamura girmemek için duvardan atlamak zorunda kalıyorlar. Bu durum da çocuklarımız için hayati sorun teşkil etmektedir. Çocukların oyun alanlarına dokunulmasını istemiyoruz” dedi. Fatoş Argın Taşkale de “Bahçe zaten yetersiz çocuklara, burayı da alınca bahçe iyice küçülecek ve okulun giriş kapısı kapatılıp okulun arkasından verilecek. Orası çok tehlikeli, kışın buzlanmanın çok olduğu bir yer ve servis araçları girince de daha dar ve tehlikeli bir alan olacak. Engelli çocuklar, eğitimciler ve veliler için bir risk. Servis araçları da yığılınca çocukların giriş çıkışları sıkıntılı oluyor. Bugüne kadar bir kaza olmaması bile büyük şans. Çocuklarımızın eğitim ve öğretim hayatlarını geçirdiği alanların sağlıklı, güvenli, yeterli alanlar olması gerekirken onların alanları ellerinden alınıyor. Arsa caminin olabilir ama yeni bir düzenlemeyle bu alan tamamen ve kalıcı bir şekilde okula verilmelidir.” dedi.

EĞİTİM SEN: İNŞAAT DERHAL DURDURULMALI

Munzur Ortaokulunun bahçesinin büyük bir bölümünün Tunceli Müftülüğüne devredildiğini söyleyen Eğitim Sen Dersim Şube Yöneticisi Raife Yılmaz, “Müftülük okul bahçesini, yakınında bulunan caminin alanına dahil etmek için 1 ay önce duvar örmeye başladı. Aileler çeşitli görüşmeler yaptı ancak sonuç olumsuz. Laik ve bilimsel eğitimin yanı sıra çocuk gelişiminin önemli bölümünü oluşturan oyun oynama eylemi de bu yolla rafa kaldırılmış olacak. Oysa ki oyun, çocukları bedensel, duygusal, sosyal ve  zihinsel olarak geliştiren, beyindeki kaygı, üzüntü ve öfke gibi olumsuz duyguları iyileştiren bir eylem biçimidir. Fiziksel yetersizliklerle boğuşan okulların durumunu daha da olumsuz hale getirmek çocuk haklarına yapılan yeni baskıdır. Acilen bu inşaat durdurulmalı ve okul bahçeleri çocukların olmalıdır” dedi.

HABER MERKEZİ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim