• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 15 °C

Öğretim üyeleri YÖK toplantısına katıldı

Öğretim üyeleri YÖK toplantısına katıldı
Munzur Üniversitesi Öğretim üyeleri, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin akademisyenlerle düzenlemiş olduğu toplantıya katıldı.

Türk yükseköğretim sisteminde mevcut olan sorunlar ve bu sorunların çözümüne ilişkin yapılan çalışmalar kapsamında Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında Tarım-Sanayi-ARGE entegrasyonunu görüşülmesi amacıyla düzenlenen toplantı ile ziraat, orman, veterinerlik ve su ürünleri fakültelerinin dekanları ve akademisyenlerle buluştu.

Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı ile ilgili Genel Müdürleri, YÖK Üyeleri ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, üniversitelerin ziraat, tarım, orman, veterinerlik, su ürünleri fakültelerinin dekanları ile ilgili bölüm başkanları, enstitü/meslek yüksekokulu/araştırma ve uygulama merkezi müdürleri, Munzur Üniversitesini temsilen de öğretim üyeleri katıldı.

Tarım, orman ve hayvancılık odaklı strateji ve politikalar ele alındığı toplantıda geleceğe yönelik akademik süreç anlamında neler yapılabileceği etraflıca istişare edildi.

Ayrıca ülkemizdeki veteriner, ziraat, orman ve su ürünleri eğitiminin niteliği, mezunların mesleki yeterliliği ve istihdam durumlarının da ele alındığı toplantıda YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli birer konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından Bakan Pakdemirli ve Başkan Saraç, ziraat, orman, su ürünleri ve veterinerlik fakültelerinin yöneticileri ile akademisyenlerden gelen soruları yanıtladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli soru-cevap kısmında ayrıca, ülkemizin ziraat, orman, su ürünleri ve veterinerlik odaklı strateji ve politikalarını ilgili akademik birim yöneticileri ile paylaşırken, bu konuda üniversitelerimizin yöneticilerinin görüşlerini alarak, geleceğe yönelik akademik anlamda neler yapılabileceği konusunda etraflıca istişarelerde bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim