• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C
  • Tunceli 28 °C

ÖĞRENCİLERİMİZ, ÖĞRETMENLERİMİZ AVRUPA'DA

Fikri TAŞ

  
    Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, başarılı çalışmalarının, hizmetlerinin, projelerinin, yanında, bir başka projesi, AVRUPA EĞİTİM PROJESİ, benim çok ilgimi çekmişti.
    Avrupa ülkeleri, bizim Uygar ülkeler dediğimiz, ülkelerdir. Uygar ülkeler, ekonomik, sanayi alanlarında kalkınmış ülkelerdir. Bu ülkeler, her alanda, demokrasi, özgürlükler, hukuk alanlarında da kalkınmış, bu kimlikleri taşıyan, demokrasi ile yönetilen, uygar ülkelerdir. Bu ülkelerde, insan hak ve özgürlükleri, temel yaşamsal değerlerdir.
    Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, hazırladığı, hayata geçirdiği AVRUPA EGİTİM PROJESİ, bu uygar dediğimiz ülkelerde hayata geçirilmiştir.
    Milli Eğitim Müdürlüğümüz, AVRUPA BİRLİĞİ EGİTİM GENÇLİK PROĞRAMLARI Başkanlığına başvurarak, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin, mesleki eğitim alanlarında eğitim almalarını sağlayacak programlara, alınmaları için başvurmuş.
    Milli Eğitim Müdürlüğünün başvurusu, Avrupa Birliği Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilmiş.
   Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, Yurt dışı uygar ülkelerde, eğitim görmeleri, farklı eğitim ve kültürlerle buluşmaları, tanışmaları, için projeler hazırlamış.
   Projeler kapsamında, yurt dışına gidecek, staj görecek öğrencelerin, seçimi yapılır. Sınıflarına, branşlarına göre seçilecek öğrencilerin, masrafları, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanarak, Avrupa’nın çeşitli ülkelerine gönderilirler.
   Proje kapsamında seçilen 250 öğretmenle, öğrenci, farklı tarihlerde Avrupa ülkelerine, kentlerine, gönderilmeye başlanır. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün imkânlarıyla Gidecek öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, gidecekleri, modern uygar ülkelerde, eğitim Öğretim kalitemizi, artıracak, bilgi ve donanımlara sahip olması amaçlanır. İlk kez farklı bir ülkeye gitmenin heyecanını yaşayacak öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, farklı kültürlerle, tanışması, buluşması, sağlanacaktır.
  Proje kapsamında, 6 öğrencimiz İspanyanın, ünlü Barselona kentine yiyecek, içecek dalında staj yapmaya giderken,9 okul öncesi( Anasınıfı) öğretmeni de gözlem faaliyetleri dalında, staj yapmak için İTALYAYA gönderilirler.7 öğrencimizde, İSPANYA YA, inşaat ve bilişim dalında staj yapmaya gönderilirler.6 öğretmenimizde, ROMANYA, Bükreş’te, staj yapmaya gönderilir.
   14 öğrencimizle, 2 öğretmenimizde, Aralık ayında, İTALYA Milano’ya, 6 ögrencimizle,2 öğretmenimiz, ROMANYA, Bükreş’e, staj yapmaları için gönderileceklerdir. Yurt dışına gönderilmeye hak kazanmış, seçilmiş, öğrenciler, öğretmenler, belli Aralıklarla sıraları geldikçe sürekli gönderileceklerdir.
     Avrupa’ya giden temsilcilerimizi, Avrupalılar, başarılı buldukları, beğendikleri için olacak, Avrupa’nın, Ünlü şehirlerindeki Ünlü yıldızlı otellerinde çalışmaları için teklifte bulunmuşlar. Teknik alanda, staj gören öğrencilerimizi, sigortalı yapmışlar.
      Çağdaş uygar ülkelerde, belli sürelerle, staj gören öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, eğitim öğretimde kalitenin artırılmasında, pay sahibi olacakları gibi, uygar ülkelerin, kültürleriyle buluşmuş, paylaşmış, bireyler olacaklardır.
    İlimizde, Milli Eğitim Müdürlüğünün, akademik, kültürel alanda, yenilikçi, yaratıcı projeleri, başarılı çalışmaları, örnek olacak, düzeydedir.
   Meslek, sanat eğitimine, önem veren, bu eğitim alanları için tesisler, atölyeler, oteller, düzeyinde konaklama yerleri açan, projeler, hayata geçiren, kapatılmış köy okullarını, tekrar açmanın çalışması, içinde olan, Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimin, çağdaş kültürün, yüksek düzeyde olduğu Tunceli’ye, yakışır hizmetler, gerçekleştirmektedirler.
    Başarılarının devamını diliyoruz.

 

Bu yazı toplam 3086 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim