• BIST 9770.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 24 °C

Öğrenciler senato kararının uygulanmasını istiyor

Öğrenciler senato kararının uygulanmasını istiyor
Çemişgezek Meslek Yüksekokulu öğrencileri, merkez kampüse taşınma kararının iptal edilmesine tepki gösterdi.

Munzur Üniversitesi Senatosu, geçtiğimiz günlerde Çemişgezek Meslek Yüksekokulunun eğitim öğretim faaliyetlerinin, binasında göçme tehlikesi bulunduğundan geçici olarak merkez kampüste yapılmasına karar verdi.

1959'da inşası tamamlanan, Çemişgezek Meslek Yüksekokulunun faaliyet gösterdiği binada, sismik tehlike analizi gerçekleştirildi.

Analizin üniversitenin alanında uzman akademik personelince yapıldı. "Gözlem ve analizler sonucunda, binanın yapısal sisteminin 'göçme durumunda' olduğu belirlenmiştir. Binanın can ve mal kaybına sebebiyet vereceği raporla tespit edilmiş, kullanımının riskli olduğu belirtilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Yüksekokulun eğitim öğretim faaliyetlerinin Çemişgezek ilçesinde devam etmesi için alternatif bina bulunamadığı belirtilmişti.

”CAN GÜVENLİĞİMİZ HİÇE SAYILIYOR”

Çemişgezek Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Munzur Üniversitesi Senatosu tarafından taşınma kararı verilmesi rağmen ilçedeki esnafın araya girmesi sonucu can güvenlikleri hiçe sayılarak, merkez kampüse taşınma kararının iptal edildiğini öne sürdü.

Çemişgezek Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bundan bir hafta önce deprem riski olduğu için Çemişgezek M.Y.O. Çemişgezek’te yeni bir bina yapılana kadar Tunceli Aktuluk Kampüsüne alınması kararına verilmişti ama bugün Çemişgezek esnafları, Tunceli valisine ve rektörlüğe giderek kendi çıkarları karşılığında bizim can güvenliğimizi hiçe sayarak taşınma kararını iptal ettirmişlerdir, Çemişgezek meslek yüksek okulu öğrencileri olarak  merkeze geçiş kararının yerine getirilmesini istiyoruz.  Hepimiz bu duruma razı değiliz yeni okulun bulunması yeni bina bulunması bizimde kaldığımız evlerin burada kalmamıza depreme dayanıklılığının olduğunu anlamına gelmiyor, çoğumuz yüzde 80’nimiz evlerde kalıyoruz hepimizin evleri yıkıldı ya da yıkılacak durumda, bu evlerde mecburiyetten kalıyoruz”

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARINI İPTAL ETTİ

Munzur Üniversitesi geçtiğimiz hafta senato tarafından aldığı kararı iptal ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

Çemişgezek Meslek Yüksekokulu binasının daha önce yapılan sismik tehlike analizi sonucunun riskli olmasından dolayı 24.01.2020 tarihli senato toplantısında eğitim-öğretim faaliyetlerinin merkez kampüse taşınması kararlaştırılmıştı. Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde Fethullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) ilişkili olduğu gerekçesiyle kapatılan ve Çemişgezek Belediyesine tahsis edilen yurt binasının Üniversitemiz tarafından Çemişgezek Meslek Yüksekokulu yeni bina yapımı tamamlanana kadar kullanılması Tunceli Valiliğince uygun görülmüştür.

Bu gerekçeyle 24.01.2020 tarihli senato kararı iptal edilmiş olup 30.01.2020 tarihinde yapılan senato toplantısında 17 üyemizin oybirliği ile eğitim-öğretim faaliyetlerinin tahsis edilen bu binada devam edilmesi kararı alınmıştır”

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim