• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 19 °C

MÜSİAD Rektör İpek’i ağırladı

MÜSİAD Rektör İpek’i ağırladı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi, geleneksel olarak düzenlediği “Dost Meclisi Toplantısına” Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek konuk oldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Hazan Uzun, Dost Meclisi toplantıları kapsamında bilgilendirme toplantısına zaman ayırdığı için Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek’e teşekkür etti.

Üniversite çalışmaları hakkında bilgiler veren Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Üniversitelerinin Türkiye sıralamasında ilk 30’da olduğunu ve hedeflerinin 4 yıllık süre zarfında ilk 20’lerde olmak istediğini söyledi.

Bununla ilgili akademisyenlerle sürekli olarak toplantılar düzenlediklerini belirten Rektör Ubeyde İpek, “Proje sayısı patent sayısı yayın sayısı İnovasyon ve ARGE noktasında ciddi çalışmalarımız oluyor, Bunun dışında üniversitemizde fiziki anlamda da ciddi yatırımlar oldu. Devletimizin her noktada ilimizin yanında olduğunu görüyoruz. Şu anda üniversitemizde halen 100 bin metrekarelik kapalı alan inşaatı devam ediyor, Kültür kongre merkezi, yüzme havuzu diğer akademik birimler, kütüphane olmak üzere yaklaşık 150 milyon TL yatırımlar devam ediyor 2018 yılının sonunda bu yatırımlar bitmiş olacak” dedi.

Kalkınma bakanlığından 20 milyon TL destek aldıklarını ifade eden İpek,  bu destek ile kafelerin restoranların ve amfi tiyatroların olduğu sosyal yaşam alanı olduğu bir projenin ihalesi yakın bir zamanda yapılacak ve artık uygulama aşamasına geçeceğini belirtti.

İpek, “Amacımız üniversitemizi akademik olarak ilk 20’lere yaklaştırmak ve hedefimiz Doğu ve Güney Doğu Bölgesinin en iyi kampüslerinden birini oluşturmak. İlgili yatırımımız konum olarak iyi bir durumda inşallah 2018 yılı sonunda gerçekleştireceğiz ve 2019 yılı ortalarında tamamen bitmiş olacak” diye konuştu.

Toplantı sonrasında MÜSİAD Başkanı Hasan Uzun, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek’e Elazığ’ın tarihi Harput evleri tablosunu takdim etti. Toplantı toplu resim çekimiyle son buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim