• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 15 °C

Munzur Nehri'nde çocukları kaybolan ailelerin acılı bekleyişi sürüyor

Munzur Nehri'nde çocukları kaybolan ailelerin acılı bekleyişi sürüyor
Dersim-Ovacık karayolunda özel bir aracın Munzur Çayı'na uçması sonucu kaybolan Diyarbakırlı 3 gencin ailelerinin acılı bekleyişi sürüyor.

Diyarbakır'dan gezmek için Dersim'e giden ve içinde Azat Demiral (21), Mehmet Can Demiral (22) ve Baran Aslan Taş'ın (22) bulunduğu özel otomobil, Ovacık karayolunun 40. kilometresinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Munzur Çayı'na uçmuştu.

Kazayı gören arkadaşlarının haber vermesi üzerine bölgeye 112, jandarma, AFAD, itfaiye ve gönüllülerden oluşan arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Munzur Nehri debisinin yüksekliği ve suyun bulanıklığı nedeniyle güçlükle yürütülen çalışmalar dördüncü gününde de devam ederken halen sonuç alınmadı.

Munzur Arama Kurtarma Derneği (MUDAK), 112, jandarma, AFAD, Dersim Belediyesi itfaiyesi, jandarma arama kurtarma (JAK) ekipleri ve gönüllülerden oluşan ekipleri arama çalışmalarını sürdürüyor.

Yaşanan bir kaza sonucunda  üç gencin nehir sularında kaybolduğunu ifade eden  Munzur Arama Kurtarma Derneği (MUDAK) Başkanı Mehmet Bidav, açıklamada bulundu.

"Şartlar zor ama çabamızı sonuna kadar sürdüreceğiz"

Bidav, “Munzur Arama Kurtarma Derneği olarak üç gündür faaliyetlerimizi yürüyoruz ve aktif olarak katılıyoruz. Yaklaşık bin kişi var ve  60 km mesafeyi 15 sektöre böldük ve her sektörde görevli ekipler var. Bu ekipler sürekli aynı yerde beş gün kalacaklar ve değişecekler. Barajda şuan 6 bot var. Ülkenin çeşitli yerlerinden gelen arama kurtarma ekipleri var. Urfa, Bitlis, Elazığ ve Afyon'dan gelen arama kurtarma ekipleri var. Hem su altı hem de su üstü arama yapıyoruz. Hem barajda hem de nehir boylarında sürekli araştırma yapıyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu şartlarda arama kurtarma şartları çok zor ama ailelere sabır diliyoruz ama  bizde bu çabayı bırakmayacağız ve sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

Genç yaşta üç genci kaybetmenin derin acısını yaşayan Diyarbakır(Amed) aileler ise sadece kısa zamanda çocuklarının bulunması için yetkililerin gerekli hassasiyeti göstermesini istiyor.

Kazanın duyulmasının ardından olayın yaşandığı Dersim-Ovacık (Pulur) yoluna gelen üç gencin yakınlarının acılı bekleyişi sürüyor.

Azat Demiral ve Mehmet Can Demiral adlı gençlerin yakın akrabası  Mehmet Ali Kartal, "Ben cumhurbaşkanından yardım istiyorum, bu işin uzamasını istemiyorum, cenazemi istiyorum. Cumhurbaşkanım da diğer yetkililer de elinden geleni yapsınlar, ancak bu şekilde huzurlu oluruz çünkü üzülüyoruz ve bekliyoruz" diye konuştu.

Kayıp 3 gencin bulunması için ekipler, Munzur Çayı ve Uzunçayır Baraj Gölü'nde bot ve dron yardımıyla ağaçlık ve kayalık alanlarda arama gerçekleştiriyor.

Gençlerin akrabalarından Salih Aydoğan, "Beklemekten ötürü çok üzülüyoruz. Bir an evvel bulunsunlar istiyoruz. Amacımız bulunsunlar ve biz de rahat edelim" dedi.

 

Haci Bişar Özçınar ise, "Askere ve belediye başkanına katkılarından ötürü  teşekkür ediyorum ancak eksiklikler var. Üç gündür buradayız 5 km arayabildiler, daha fazla yardım istiyoruz ne cenazeyi ne de arabayı bulabildiler. Ailece üzgünüz daha fazla yardım ve müdahale edilmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Haber: Kenan Korkmaz

ailelerin-acili-bekleyisi-suruyor-(9).jpgailelerin-acili-bekleyisi-suruyor-(8).jpgailelerin-acili-bekleyisi-suruyor-(7).jpgailelerin-acili-bekleyisi-suruyor-(6).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim