• BIST 9551.63
  • Altın 2486.119
  • Dolar 32.5043
  • Euro 34.7936
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 24 °C

Munzur Doğal Yaşamı Koruma Derneğinden Valiliğe çağrı

Munzur Doğal Yaşamı Koruma Derneğinden Valiliğe çağrı
Munzur Doğal Yaşamı Koruma Derneği, il genelinde kalekol çevresinde yaşanan çevre kirliliğine ilişkin açıklama yaptı.Açıklamada; Valiliğin çevre kirliliği nedeniyle tedbir alınması istenildi.

Munzur Doğal Yaşamı Koruma Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sayın Vali, tüm ülkede olduğu gibi, ilimizde de çevre kirliliği önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bizler bu kentte faaliyet gösteren çevre derneği olarak uzun zamandan beridir, çevre temizliği kampanyaları yapmakta veya yapan kurumların çalışmalarına dahil olmakta, çevre kirliliğinin önlenmesi yönünde bilinçlendirme çabaları yürütmekte ve bu konuda iyi yada kötü az da olsa duyarlı halkımız birlikte yol almış bulunmaktayız. Şüphesiz bu yönlü çabalarda Tunceli valiliğinin çabalarını da unutmamak gerekiyor. . Fakat kirleten insanoğlu olunca bu çabamızın öyle kolayda başarıya ulaşmayacağının bilincindeyiz. Buna rağmen çevre konusunda ki iyi niyetli çabalar  durmaksızın devam edecektir. Çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda herkese sorumluluk düşmektedir. Bireylere, belediyelere, çevre örgütlerine, kamu kuruluşlarına, okullara, işletmelere, kısacası hepimize.  Zaman zaman valilik bünyesinde yapılan bu yönlü çalışmaları da takdirle karşıladığımızı bilmenizi isteriz.”

Tunceli Valiliğinin çevre konusunda yaptığı duyarlı çalışmalara değinilen açıklama şöyle sürdürüldü:

 “Şehir merkezi ve il geneline yayılmış gözlerden uzak onlarca karakol ve kalekol çevresinde ortaya çıkan çevre kirliliği hepimizi rahatsız etmektedir. Pet şişelerin, konserve kutularının, poşetlerin, teneke ve yağ kutularının ve birçok evsel atığın  ortalığa bırakılması çevre kirliliğine neden olmuştur. Bunu belki orada görev yapan mevcut personel yapmıyor olsa da öteden beridir süregelen çöpleri gelişigüzel ortalığa atma davranışının karakol çevrelerinde sergilenmesi hiç hoş olmayan bir durum yaratmaktadır ve bu çöpler hala ortada durmaktadır.  Çok uzağa gitmeye gerek yok. Zeytintepe, Esentepe, Tunceli devlet hastanesinin üstünde yer alan gözetleme kuleleri çevresi ile Karşılar köyü karakolu, Nazimiye Şehit Mehmet karakolu çevresi ile Gökçek karakolu çevresini örnek vermemiz yeterli sanırsak.

  

Bu kapsamda sorumluluk ve denetleme alnınıza giren yukarıda yazdığımız kalekol ve karakol çevrelerinin yaratılan  kirliliğin önlenmesi ve mevcut çöplerin uygun şekilde bertaraf edilmesi konusunda ilgilileri harekete geçireceğinize inanıyor, gerekli önlemlerin alınması yönünde göstereceğiniz çabalar için  şimdiden teşekkür ediyoruz.”

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim