• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 11 °C

Munzur Baba'ya ziyaretçi akını

Munzur Baba'ya ziyaretçi akını
Dersim’in önemli inanç merkezi ve turistlik yerlerinden biri olan Munzur Baba Gözeleri’ne yoğun ilgi var.

Kent merkezine 80, Ovacık ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Ziyaret köyünde bulunan ve Munzur Çayı’nın ana kaynağını oluşturan Munzur Baba Gözeleri, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı.


Munzur dağlarının eteklerindeki kayaların arasından çıkan sularıyla etkileyici bir görünüme bürünen Munzur Baba Gözeleri, çevresindeki bitki örtüsü çeşitliliği ve şelaleleriyle görenleri hayran bırakıyor. 
İlçede kültür, doğa ve inanç turizminin gözde yerlerinden biri olan Munzur Baba Gözeleri, bir yandan kutsal mekan olması itibariyle yöre halkı tarafından korunurken, diğer yandan da bu mevsimin güzelliğini yaşamak isteyen yerli ve yabancı turistler tarafından günü birlik ziyaret ediliyor.

Munzur Baba'ya ziyaretçi akını galerisi resim 1
Muğla’dan Munzur Baba Gözelerini görmeye geldiğini belirten Şükrü Yörük, “Ben Muğlalıyım ilk kez buraya geliyorum. Eşim Tuncelili. Onun memleketine geldik. Coğrafyası ve insanları çok güzel. Özellikle gözeler çok doğal, insanlar bu yere zarar vermeden korumuşlar. Halk saygılı ve sevecen. Burayı  gördüğüm için çok mutlu oldum” dedi.

Munzur Baba'ya ziyaretçi akını galerisi resim 6

Almanya’da yaşayan Nurcan Ak ise, “ Munzur Baba bizim inancımızda önemli bir yere sahiptir. Ben Almanya’dan izne geldim, burayı da görmek ve ibadet etmek için bugün buradayım mutluyum ve huzurluyum ”diye konuştu.

Munzur Baba efsanesini anlatan Alevi Dedesi Abdullah Urun ise, şunları söyledi:
“Munzur Baba eskiden çobanlık yaparmış. Ağası hacdan gelmiş. İnsanlar ağanın elini öpmek için ağaya yönelince ağa, ‘Pir olan, Dede olan Munzur’dur. Onun  elini öpün’ demiş. İnsanlar el öpmek için  Munzur Baba’ya yönelince Munzur Baba kaçmış. Elindeki kovada bulunan süt nereye dökülmüşse o gözeden su çıkmış. Bu yüzden bizim itikadımız vardır. Çocuklarımıza da bunu öğretmek için Munzur Baba’ya geldik.”
Haber: Mesut Korkmaz

Munzur Baba'ya ziyaretçi akını galerisi resim 2

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim