• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 11 °C

MÜJDELİ HABER MUNZUR ÜNİVERSİTESİ

Fikri TAŞ


    Gece uçak sesleri gelince Ne var ne yok diye Ercan TOPACI, aradım.’Bize yansıyan bir şey yok.’dedi.’Bir başka haberim var .’dedi.’Tunceli Üniversitesinin adı değişti. Artık bundan böyle MUNZUR ÜNİVERSİTESİ oldu. dedi.
   Haberi, beni sevindiren müjdeli bir haber olmuştu. Kendisine teşekkür ettim. Eski Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU, Tunceli’yi, Tunceli Üniversitesini, ziyaretlerinde, Tunceli Üniversitesinin, MUNZUR ÜNİVERSİTESİ olarak değiştirileceği sözünü vermişti.
   DERSİM sözcüğü, DERSİM KATİLAMI, geçmişte korkulan dile getirilmeyen sözcüklerdi. Zamanın Başbakanı Sayın TAYİP ERDOĞAN, tarafından devlet katında DERSİMDE bir katliamın yapıldığı resmen dile getirilmişti. Gerçeği dile getiren gerçekle yüzleşmeyi sağlayan bu tanım, ifade, DERSİM Halkını çok sevindirmişti.
   Tarihi DERSİM adının büyük bir bilim yuvası olan TUNCELİ ÜNİVERSİTESİNE DE verilmesi DERSİM Halkı tarafından istenmişti. Verilmesi DERSİM Halkını çok sevindirecekti.
   MUNZUR ismi de DERSİM ismi kadar, DERSİM Halkının önemli kutsal bir değeridir. Ortadoğu ya, MEZOPOTAMYAYA, can veren hayat veren MUNZUR, DERSİM, doğasında, MUNZUR DAĞLARININ eteklerinden çıkmakta, MUNZUR Vadisine DERSİME, hayat vermektedir. DERSİM Halkının önemli bir yaşam kaynağıdır.
  Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen, yasallaşan MUZUR ismi de, DERSİM ismi kadar DERSİM Halkını sevindirmiştir.
   MUNZUR, DERSİM Halkının kutsalıdır.
   Hayırlı olsun.
    +    +   +
    BAĞİN KAPLICALARI  -2
   DERSİM Halkının, önemli değerlerinden biri olan BAĞİN KAPLICALARININ, konumunu, içinde bulunduğu koşulları, eksikliklerini, fazlalıklarını, ayrıntılı bir şekilde bu köşede okurlarımla paylaşmıştım.
   BAĞİN Kaplıcalarına bizim gibi sağlığı için giden bir okurum, aradı. Dile getirdiğim eksiklikleri paylaştığı halde, mekânın sağlık sorunu konusundaki eksiklikleri dile getirmediğim için sitem etti.
   Okurum,’Sizinde, yazınızda belirttiğiniz gibi daha çok yaşlılar şifa bulmak için BAĞİNE giderler. Yine yazınızda belirttiğiniz gibi havuzların etrafına düşmemek içim gerekli olan korkuluklar, yapılmamış. Tedbirler alınmamış. Yaşlılar, havuzlara girerken, inip çıkarken, düşüp üzücü bir kazaya yol açabilirler. O durumda, her hangi acil bir vakada, gerekli sağlık müdahalesini yapacak görevli var mı? Yok. Acil vakalarda kullanılması için gerekli sağlık ilaçları, sargı bezi pamuk gibi hemen her yerde her mekânda bulunması için gerekli sağlık malzemeleri var mı? Yok. Siz bu kadar önemli bir eksikliği nasıl görememekten gelirsiniz. O tür sağlıkla ilgili tesislerde bunlar, olmazsa olmazıdır. Bulundurmamakta resmen suçtur. Lütfen bunları da yazın .’dedi.
   Okurum haklıydı. Bu önemli eksiklikleri de yazmalıydım.
   Umarım bu tesisten sorumlu, MAZGİRT KAYMAKAMLIĞI, Özel idare, KÖYE HİMET GÖTÜREN BİRLİK, bu önemli eksikliklerin giderilmesi için gerekeni yaparlar.

Bu yazı toplam 1611 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim