• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 14 °C

Milletvekilleri ve Diyarbakır Barosu’ndan Doku ailesine destek ziyareti

Milletvekilleri ve Diyarbakır Barosu’ndan Doku ailesine  destek ziyareti
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve beraberindeki milletvekilleri, Dersim’de 5 Ocak’tan beri kayıp olan Gülistan Doku’nun bulunması için Adliye binası önünde oturma eylemi gerçekleştiren Doku ailesini ziyaret etti.

CHP eski Dersim Milletvekili Kamer Genç’in ölümünün 6’ıncı yılı nedeniyle Dersim’e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, grup başkan vekili Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Dersim milletvekili Polat Şaroğlu ve partililer, 2 yıldan beri haber alınmayan Gülistan Doku’nun Adliye binası yakınlarında başlatmış olduğu oturma eylemine destek ziyaretinde bulundu.

Ziyarette bir açıklama yapan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Gülistan Doku’nun bulunması ve ailenin acılarının dinmesi için parti olarak üstüne düşen görevi yapacaklarını söyledi.

Özel, “Şuanda Ordu’da valilik yapan dönemin Tunceli valisi sürekli kızınız suda dedi oradan çıkacak ve oraya doğru bir yönlendirmede bulundu. Ortaya çıkacak dediler ama aile hep endişe ediyordu. Yani burada burada diyorlar ama ya çıkmazsa, her yönde bir araştırma lazımdı. Gülistan’ın buradan çıkacak sudan çıkacak ölüsü çıkacak biz bunu biliyoruz inanıyoruz diyorlardı. Ama maalesef o günden beri ailenin feryadı dinmedi. Şimdi buradayız adalet aramak için adliyenin önündeyiz. Biz bu çağrıyı dinlemeye geldik, onlar Ankara’ya gelip dertlerini anlatmak istiyorlar, biz CHP olarak buna öncülük edip diğer gruplarla temas kurmaya hazırız”dedi.

Diyarbakır Barosu da Gülistan Doku’nun ailesinin oturma eylemini ziyaret ederek, hukuki destek vereceklerini söyledi.

 Gülistan Doku’nun annesi  Bedriye Doku ve baba Halit Doku’yu ziyaret eden Diyarbakır Baro Başkanı Av. Nahit Eren ve Başkan Yardımcısı  Av. Zuhal Işık, etkin bir soruşturma yürütülmesi için Diyarbakır Barosu olarak üstüne düşeni yapacaklarını ifade etti.

Baro Başkanı Nahit Eren, “Bence hiçbir kentte olmayan güvenliğin olduğu, hemen hemen her sokak, her caddesinde her dağında kayıtların yapıldığı, gözetleme kulelerin olduğu bir coğrafyadan ve kentten bahsediyoruz. Ve o kentte bir kadın kayboluyor, kaybettiriliyor bize göre, maalesef aradan 2 yıl geçmesine rağmen tek bir somut ilerleme tek bir somut bulgu yok ortada. Etkin bir soruşturma yürütülmediğini hepimiz görüyoruz. Ama kim neden korunuyor bunların cevaplarının açığa çıkması lazım, biz bugün buraya geldik zor koşullardaki bu adalet arayışına destek sunmak için geldik”diye konuştu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim