• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 9 °C

Milletvekili Şaroğlu, Varto’lu vatandaşların talebini meclise taşıdı

Milletvekili Şaroğlu, Varto’lu vatandaşların talebini meclise taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, Ekonomi ve Esnaf Masası Heyeti olarak Doğu ve Güneydoğu illeri gezisi kapsamında ziyaret ettikleri Muş’un Varto ilçesine bağlı Çaylar köyündeki vatandaşların taleplerini Meclis gündemine taş

Geçtiğimiz günlerde kente gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti ziyaretleri kapsamında Milletvekili Polat Şaroğlu, vatandaşların talep ve önerileri doğrultusunda Türkiye büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi sundu.

Milletvekili Şaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Gençlik Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na yöneltilen soruların yazılı olarak yanıtlanması talebinde bulundu. Muş’un Varto ilçesine bağlı Çaylar köyü Aile Sağlık Merkezine bağlı personel lojmanları ve Yatılı Bölge Okulundaki eksiklikler belirtildi.

Milletvekili Şaroğlu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelttiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi; “Muş’un Varto ilçesine bağlı Çaylar köyünde bulunan Aile Sağlık Merkezi’nde görevli sağlık personelinin konakladığı lojmanların yeniden yapılacağı gerekçesiyle 3 yıl önce yıkıldığı ancak aradan geçen süre zarfında herhangi bir girişimde bulunulmadığı bilinmektedir. Civar köy ve mezralarda yaşayan yurttaşlarımızın da sağlık hizmetlerinden faydalandığı Aile Sağlık Merkezi’nde, halihazırda sadece sağlık memurları hizmet verdiği ve görevli bir doktor bulunmadığı için bölge halkı büyük bir mağduriyet yaşamaktadır.

Buna göre;

1-Aile Sağlık Merkezi’nin doktor ve ekipman ihtiyacı eksikliği, bilginiz dahilinde midir? 

2-Aile Sağlık Merkezi’ndeki lojmanların yeniden inşa edilmemesinin ve sağlık merkezinin tam kapasiteyle hizmet vermemesinin sebebi nedir? Bu süre zarfında ihtiyaç duyulan personel görevlendirmesi neden yapılmamıştır?

3-Aile Sağlık Merkezi’nden, civar köy ve mezralarda yaşayan yurttaşlarımızın da faydalandığı dikkate alındığında, buraya doktor ve hemşire atanmamasının sebebi nedir? 4-Aile Sağlık Merkezi’ndeki söz konusu ihtiyaçların giderilmesi için bir çalışma yapılacak mıdır, bunun için öngörülen bir tarih var mıdır?”

 

“SPOR SALONU BULUNMAMASI ÖNEMLİ BİR EKSİKLİK OLARAK GÖRÜLMEKTE”

Şaroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na yönelttiği soru önergesinde yatılı bölge okulunda spor salonunun bulunmaması önemli eksiklik olarak görüldüğünü belirterek; “Muş’un Varto ilçesine bağlı Çaylar köyünde bulunan Yatılı Bölge Okulu, civar köy ve mezralarda yaşayan yüzlerce öğrenciye eğitim vermesinin yanı sıra son yıllarda TEOG sınavında gösterilen başarılar ile de anılmaktadır. Çaylar Yatılı Bölge Ortaokulu’nda kapalı bir spor salonu bulunmaması önemli bir eksiklik olarak görülmekte olup, bu konuda bölge halkı tarafından ziyaret edilen dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından bu ihtiyacın yerine getirileceğinin ifade edilmesine karşın henüz bu konuda somut bir adım atılmadığı bilinmektedir.

Buna göre;

1-Çaylar Yatılı Bölge Ortaokulu’na kapalı spor salonu yapılması konusu Bakanlığınızın gündeminde midir?

2-Bölge halkı tarafından, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a gerçekleştirilen ziyarette gündeme gelen ve olumlu karşılanan kapalı spor salonu konusunda neden somut bir adım atılmamıştır?

3-Zor koşullarda önemli başarılar sağlayan öğrencilerimizi hem motive edecek hem de spor imkanı sağlayacak olan kapalı spor salonunun yapılması için bir girişimde bulunacak mısınız?” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim