• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 15 °C

Milletvekili Şaroğlu, riskli binalarda eğitim yapılmasını Meclis'e taşıdı

Milletvekili Şaroğlu, riskli binalarda eğitim yapılmasını Meclis'e taşıdı
CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu.

 

CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, eğitim ve öğretim yılı başlamasına rağmen kentteki birçok okulda riskli olduğu gerekçesiyle güçlendirme çalışmalarına yeni başlanılmasını ve tadilat yapılan kimi binalar hakkında yıkım kararı bulunduğu iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

İl genelindeki birçok okulda eğitime başlanılmasına rağmen güçlendirme çalışmalarına yeni geçilmesinin öğrencileri mağdur ettiğini belirten Milletvekili Şaroğlu, “Pandemi dolayısıyla yaklaşık bir buçuk yıllık süreç içerisinde söz konusu okulların tadil edilmeyerek, okulların açıldığı ilk günler itibariyle inşaat çalışmalarına başlanmasının yarattığı mağduriyetin yanı sıra özellikle Ovacık ilçemizdeki öğrencilerin nakledildikleri Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Ortaokulu ile Halk Eğitim Merkezi binaları hakkında yıkım kararı alındığı yönünde iddialar bulunmaktadır” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan Şaroğlu,  “Söz konusu iddialar doğru ise riskli ve depreme dayanıksız binalarda eğitim gören öğrencilerimizin ve görevlilerin canını tehlikeye atmanın sorumluluğu kime aittir” diye sordu.

 

CHP’li Şaroğlu, şu sorulara yanıt istedi:

1-      Tunceli genelindeki söz konusu okullarda başlanılan güçlendirme çalışmaları Pandemi dolayısıyla eğitime ara verilen bir buçuk yıllık süreçte neden tamamlanmamıştır?

2-      Okullardaki tadilat ve güçlendirme çalışmalarına başlanmak için okulların açıldığı ilk günlerin tercih edilmesinin özel bir sebebi var mıdır?

3-      Ovacık ilçesindeki öğrencilerin nakledildikleri Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Ortaokulu ile Halk Eğitim Merkezi binaları hakkında yıkım kararı bulunduğu iddiaları doğru mudur?

4-      Söz konusu iddialar doğru ise riskli ve depreme dayanıksız binalarda eğitim gören öğrencilerimizin ve görevlilerin canını tehlikeye atmanın sorumluluğu kime aittir?

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim