• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 14 °C

Milletvekili Şaroğlu, MEB’deki kalorifer kazanı skandalını Meclis gündemine taşıdı

Milletvekili Şaroğlu, MEB’deki kalorifer kazanı skandalını Meclis gündemine taşıdı
CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli olan 2 şube müdürünün, tadilatta olan bir okulun tonlarca ağırlığındaki iki kalorifer kazanını bir hurdacıya sattıkları yönündeki iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan Şaroğlu,  “Söz konusu şube müdürleri hakkında Bakanlığınızca kapsamlı bir soruşturma başlatılmış mıdır, eğer öyle ise soruşturma ne aşamadadır. Başlatılmadıysa bunun sebebi nedir” diye sordu.

Milletvekili Şaroğlu, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Tunceli’de ‘Özel Tunceli Uğur İlkokulu’ ismiyle eğitim öğretim faaliyeti yürüten ve geçtiğimiz yıl kapanarak Tunceli Merkez Atatürk Ortaokulu ve Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası olarak kullanılmaya başlanan binanın, onarım ve doğalgaz dönüşümü çalışmaları sonrası kullanılmaz hale gelen 2 kalorifer kazanının, Milli Eğitim Destek Hizmetleri ve İnşaat Birimi’nde Şube Müdürü olarak görev yapan S.P ile S.K isimli kişiler tarafından ihalesiz bir biçimde hurda olarak el altından satıldığı ve karşılığında aldıkları parayı zimmetlerine geçirdikleri iddiaları üzerine Tunceli Valiliği’nce idari bir soruşturma başlatılmasına rağmen bahsi geçen kişilerin Milli Eğitim Müdürlüğü’nde İş Sağlığı Güvenliği görevine kaydırıldıkları bilinmekte olup, bu iddialara dönük haberler basında yer bulmuştur.

Buna göre;

1-      Söz konusu şube müdürleri hakkında Bakanlığınızca kapsamlı bir soruşturma başlatılmış mıdır, eğer öyle ise soruşturma ne aşamadadır. Başlatılmadıysa bunun sebebi nedir?

2-      Söz konusu kişilerle ilgili olarak zimmetine para geçirdikleri yönünde suçlamalar bulunmasına ve Tunceli Valiliğince haklarında bir soruşturma başlatılmasına karşın bu kişilerin görevden el çektirilmeyip, başka bir birimde görev verilmelerindeki amaç nedir?

3-      Haklarında, görevini kötüye kullanarak devletin parasını zimmetine geçirdiği yönünde güçlü iddialar bulunan bu kişilerin görevden alınması yerine başka bir birimde görevlendirilmelerini doğru buluyor musunuz? Bu kişiler  hakkında görevden alma işlemi başlatmayı düşünüyor musunuz?

4-      Zimmetine para geçirdikleri iddiasıyla suçlamaların odağında bulunan ve haklarında Valilik tarafından soruşturma başlatılan bu kişilerin ‘İş Sağlığı Güvenliği’ görevine getirilmeleri hangi mantıkla bağdaşmaktadır?

5-      Zimmetine para geçirdiği iddia edilen şube müdürlerinden birinin, geçtiğimiz dönemlerde Hakkari’den AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı olduğu ve siyasi ilişkilerini kullanarak olayın örtbas edilmesi yönünde baskı kurduğu söylentileri doğru mudur?

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim