• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Tunceli 8 °C

Milletvekili Şaroğlu, ilaç sorununu meclise taşıdı

Milletvekili Şaroğlu, ilaç sorununu meclise taşıdı
CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, genetik kas hastalığı olarak bilinen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) tip-2 ve tip-3 hastalarına verilecek ilacın ne zaman getirileceği konusunda bir soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Şaroğlu, SMA Tip 2 ve Tip 3 hastalığıyla mücadale eden ailelerin bir umutla bekledikleri ilaçlarının SGK tarafından temin edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle tek soruluk bir önerge verdi.
Spinal Müsküler Atrofi(SMA) Tip 2 hastası 11 yaşındaki Arda Tahsin Acen’in ilaçlarını temin edemediği için geçtiğimiz günlerde hayatını kaybettiğini belirten Şaroğlu, “Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığı duyurulan SMA tip-2 ve tip-3 hastalarının ilaçlarına kavuşmaları için neden beklenilmektedir? Bürokratik süreç ne zaman tamamlanacak ve yaşam mücadelesi veren hastaların ilaçlarını temin etmeleri sağlanacaktır?” diye sordu.
Soru önergesinin tam metni şu şekilde;
“Spinal Müsküler Atrofi (SMA) tip-2 ve tip-3 hastalarının tek tedavi yöntemi olan ilaçlarının SGK tarafından bedeli ödenerek temin edilmesine ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan yazılı açıklamada, "SMA tip-2 ve tip-3 için bireysel hasta başvurularını işleme almış bulunuyoruz. Bakanlığımız, hızlı ruhsatlandırma ve zorunlu ruhsat serbestleştirme yöntemi dahil alternatif yollarla ilaç temini için süreci başlatmıştır" denilmiştir. Sağlık Bakanının bu duyurusu üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hiçbir hasta ilacını alamamış ve yetkililere yardım çağrısında bulunduğu videosu haber kanallarında yayınlanan SMA Tip 2 hastası 11 yaşındaki Arda Tahsin Acen, ilaçlarının karşılanmaması üzerine bir süredir tedavi gördüğü Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki özel hastanede yıllardır sürdürdüğü yaşam mücadelesine yenik düşmüştür.
Buna göre;
1-  Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığı duyurulan SMA tip-2 ve tip-3 hastalarının ilaçlarına kavuşmaları için neden beklenilmektedir? Bürokratik süreç ne zaman tamamlanacak ve yaşam mücadelesi veren hastaların ilaçlarını temin etmeleri sağlanacaktır?”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim