• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 16 °C

Milletvekili Şaroğlu: Canlıların yok olmasını maalesef acı içinde izliyoruz

Milletvekili Şaroğlu: Canlıların yok olmasını maalesef acı içinde izliyoruz
CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, Hozat ilçesinde çıkan ve üç gündür devam eden yangınla ilgili, "Şu anda kendi memleketimizde doğanın, tabiatın, burada yaşayan canlıların yok olmasını maalesef acı içinde izliyoruz" dedi.

CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, Hozat ilçesinde çıkan ve üç gündür devam eden yangınla ilgili, "Şu anda kendi memleketimizde doğanın, tabiatın, burada yaşayan canlıların yok olmasını maalesef acı içinde izliyoruz" dedi.

CHP Milletvekili Polat Şaroğlu, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, orman yangınıyla ilgili gelişmeleri yerinde görmek için Hozat’a gitti. Polat Şaroğlu, izlenimlerini, yangın bölgesinde yaptığını açıklamayla duyurdu.

Şaroğlu, şu mesajları verdi:

"Cuma gününden beri burada orman yangını başlamış. Arkadaşlarla birlikte o gün müdahale edilmiş ama söndürülememiş. Gittikçe orman yanmaya devam etti. Biz de bugün CHP heyeti olarak olay yerine geldik, durum incelemesi yapıyoruz. Sayın Vali ile de olay yerinde görüştük.

 

"ŞARTLAR ZOR"

Burada araçların müdahale ettiğini ancak bölge şartlarının zor olduğunu söyledi. Müdahale ekibinin arttırılması, gerekiyorsa havadan müdahalenin yapılması yönünde kendisinden taleplerimiz oldu. Çünkü bu orman yangınları ciğerlerimizi yakıyor. Maalesef bir haftadır Türkiye yanıyor.

Şu anda kendi memleketimizde doğanın, tabiatın, burada yaşayan canlıların yok olmasını maalesef acı içinde izliyoruz. Gereken çalışmanın yapılması için Sayın Valimizden bir an önce buranın söndürülmesini istiyoruz. Buranın yanması, doğanın tahrip olması kabul edilemez bir olaydır."

Hüseyin Yıldız ise sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Tüm ülkemizde yanan ormanlarımızdan biri de Hozat ilçemizdeki ormanlarımız. Ciğerlerimiz Yanıyor! Bu felaketin bir an önce kontrol altına alınması için milletvekili arkadaşlarımızla birlikte yangın bölgesinden yetkililere çağrıda bulunduk."

Abdurrahman Tutdere ise sosyal medya hesabından şu mesajı verdi:

"Hozat ilçesinde birkaç gündür süren orman yangınları dolayısıyla milletvekili arkadaşlarımızla birlikte yangın bölgesinde incelemelerde bulunarak, Tunceli Valisi Sayın Mehmet Ali Özkan ile yangın söndürme çalışmalarını değerlendirdik."

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ise sosyal medya hesabından, "İtfaiye araçlarımız şu an yangın bölgesinde. Fakat henüz personelimizin, çevrecilerin ve gönüllülerin alana girilmesine izin verilmedi" açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim