• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 18 °C

Milletvekili Önlü'den Gülistan Doku için soru önergesi

Milletvekili Önlü'den Gülistan Doku için soru önergesi
HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Gülistan Doku’nun 5 Ocak tarihinden bu yana kaybolması ve bilirkişi raporunu Meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili Önlü, önergesinde şu ifadelere yer verdi: “5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun şüpheli bir şekilde kaybolmasına ilişkin özel ve bağımsız bilirkişi raporu açıklandı. Raporda, Doku’nun kaybolmasından önceki iki günde yaşananların nasıl gizlendiği, olayın nasıl örtbas edilmek istendiği, gerçek sorumluların nasıl da korunduğu ve soruşturmanın başından itibaren nasıl kurgulandığı açığa çıktı. Gülistan Doku’nun avukatı Ali Çimen’in basınla paylaştığı bilgilere göre; Doku’nun ‘intihar ettiği’ algısının bilinçli şekilde oluşturulmak istendiği, buna dair hazırlanan ilk tutanağın baş şüpheli Zaynal Abarakov’un polis babası Engin Yücer’in çalıştığı Asayiş Şube tarafından hazırlandığını belirtmektedir. Yine bağımsız bilirkişi tarafından açıklanan raporda, baş şüpheli Zaynal Abarakov, polis babası Engin Yücer ve annesinin soruşturma kapsamında verdikleri ifadelerin de yalan olduğu ortaya çıktı.

Avukat Çimen’e göre, Doku’nun kaybolmadan bir önceli gece alıkonulduğu, tehdit edildiği, yine 5 Ocak günü de Doku’nun aynı şekilde alıkonulduğu ortaya çıkmıştır. Asayiş Şube tarafından hazırlanan tutanağın bilinçli bir şekilde ‘intihar’ algısı üzerine yoğunlaştığı, bu tutanağın hiçbir bilimsel veriye ve delile dayanmadan hazırlandığı ve tarafsız bilirkişi raporunda hazırlanan tutanağın katı şekilde çürütüldüğü ortaya çıkmıştır. Son tarafsız bilirkişi raporuna göre ‘kesinlikle köprüden atlayan biri bulunmamaktadır’.

Gülistan Doku’nun şüpheli şekilde kaybolmasına ilişkin hazırladığımız ve Bakanlığınıza sunduğumuz önergelerde ‘intihar’ algısının bilinçli şekilde oluşturulduğunu, Dersim gibi her köşesi 24 saat izlenen bir kentte bir kişinin kaybolamayacağı, bunun ancak organize bir şekilde gizlendiğini belirtmiştik. Son açıklanan bilirkişi raporu da yaptığımız tespitleri haklı çıkarmaktadır”

Milletvekili Önlü, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

  1. Gülistan Doku soruşturmasına ilişkin hazırlanan özel ve tarafsız bilirkişi raporu doğrultusunda soruşturmanın yeniden tarafsız bir ekiple araştırılması adına bir girişiminiz olacak mıdır?
  2. Gülistan’ın kaybolmasından önceki günde yaşananların, bizzat Asayiş Şube ekipleri ve şüpheli aile tarafından örtbas edildiğine yönelik belgeler, tanıklar ve delillerin ortaya çıkması sonucu, görevini kötüye kullanan ve soruşturmayı karartmaya çalışan ve en başından ‘intihar’ algısının oluşmasına çaba harcayan asayiş büro ekipleri ve şüphelinin polis babası hakkında bir işlem yapacak mısınız?
  3. Soruşturmanın bundan sonraki aşamalarının şeffaf yürütülmesi adına baş şüpheli Zaynal Abarakov’un polis babası Engin Yücer’i ve Asayiş Büroda soruşturma da görev alanları görevden alçak mısınız? Bu kişiler hala asayiş bürodaki görevine devam etmekte midir?
  4. Ortaya çıkan tarafsız bilirkişi raporuna göre, Gülistan Doku’nun intihar etmediği gerçeği daha da güçlenmiştir. Rapor doğrultusunda soruşturmanın ‘cinayet’ olarak yeniden değerlendirilmesi ve Gülistan için yürütülen arama çalışmalarının bu yönde geliştirilmesi adına bir girişiminiz olacak mıdır?
  5. 214 gündür ailesi tarafından aranan ve tüm kamuoyunun vicdanını sızlatan Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin Bakanlık olarak daha da hassas bir süreç yürütmeyi düşünüyor musunuz?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim