• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 15 °C

Milletvekili Önlü’den açıklama: Halkımızdan özür diliyoruz

Milletvekili Önlü’den açıklama: Halkımızdan özür diliyoruz
Yerel seçimlerin en çok tartışılan yerlerinden olan Dersim’de, belediyenin TKP adayı Fatih Maçoğlu’na geçmesi üzerine bir açıklamaya yayınlayan HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, “Dersim kimliğinde buluşalım” çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü imzasıyla yayınlanan açıklamada, Dersim merkezde yapılan hatalardan dolayı özür dileniyor ve kayyumun tahribatına karşı ortak mücadele edilmesi gerektiği vurgulanıyor.
Alican Önlü’nün açıklaması şu şekilde:
KAYYUMUN ‘TUNCELİ’ SİYASETİNE KARŞI DERSİM KİMLİĞİNDE BULUŞALIM
31 Mart’ta gerçekleştirilen Yerel Seçimlerde partimizin izlediği strateji sonucu AKP-MHP ittifakı Türkiye’de geriletilirken, Kürdistan’da ise kayyum politikası AKP iktidarının tüm baskı ve saldırılarına rağmen partimiz tarafından özünde boşa çıkarılmıştır. HDP’nin izlediği politika, başta halklarımız olmak üzere kadın, gençlik, emek güçleri ve tüm ötekiler için yeni bir toplumsal mücadele alanı açmıştır.
Dersim’deki seçim sonuçlarına da baktığımızda il genel meclis üyeleri ve merkezdeki belediye meclis üyeliklerinde partimizin de içerisinde yer aldığı Dersim Devrimci Güç Birliği’nin adayları birinci olmuş, kayyum atanan Akpazarı (Peri) Belediyesi ise kazanılmıştır. Ancak Dersim geneline ilişkin ise özellikle Dersim de kazanabilmek için dışımızdaki gelişmelerden kaynaklı, örgütlülüğümüze yönelik son yıllardaki yoğun saldırılar ve doğru seçim stratejimize doğru bir pratik öncülük yapamadığımız, çalışmalarda yetersiz kalmamızdan dolayı halkımızdan özür diliyoruz. Neticede nedenleri ne olursa olsun bizim bunların üzerinde durmamız gerekirken, halk ise tercihini yapmıştır, halkın bu tercihine saygı duyuyor ve kazanan tüm adaylara başarılar diliyoruz.
Bu çerçevede Dersim’de ortak çalışmanın zemini yaratmak, kayyum tahribatını ortadan kaldırmak demokrasi güçlerin olmazsa olmazı olmak zorundadır. Dersim halkının diline, kültürüne, doğasına sahip çıkarak kazandığımız belediyeleri halk ile birlikte yönetmeliyiz. Başta Dersim Devrimci Güç Birliği’nin kayyum gaspına son vererek kazandığı Akpazarı (Peri) Beldesi’nde kayyum yarattığı tahribata son vermek, Dersim merkezde ve ilçelerde meclis üyelerimiz, kayyumun yarattığı tahribatların ortadan kaldırılmasının takipçi olacaktır.
Kayyum, Dersim Belediyesi’nde atandığında ilk yaptığı iş, ‘Dersim’ tabelasını indirmek yerine ‘Tunceli’ tabelasını asarak, 90 yıllık inkar ve asimile siyasetini güncellemek olmuştur. Dersim Belediyesi’ne tekrar ‘Dersim’ tabelasını asarak başlamak, bu inkar ve asimilasyon politikasına karşı bir duruş, Dersim kültürünü korumanın ve yaşatmanın simgesel anlamı olacaktır. Bu anlamda seçilen il genel ve belediye meclis üyelerimiz, Dersim kültürüne dönük saldırılara karşı seçilenlerle birlikte hareket etme ve Dersim’de ortak kültürü inşa etme çabası içerisinde olacaklardır.
Tekrardan altını çiziyoruz belirtelim ki, Dersim halkının tercihine saygı duyuyoruz. Yaşadığımız eksiklikleri ve yetersizlikleri görerek ve birçok yönüyle değerlendirip, sonuç çıkararak, Dersim kültürüne, doğasına ve insanına sahip çıkacağız.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim