• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 12 °C

Milletvekili Önlü “sokak aydınlatmalarını” meclise taşıdı

Milletvekili Önlü “sokak aydınlatmalarını” meclise taşıdı
HDP Milletvekili Alican Önlü, sokak aydınlatmalarının sayı ve maliyetlerinin cevaplandırılması amacıyla TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Milletvekili Önlü, önergesinde şu ifadelere yer verdi: “30 Haziran 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığınca Dersim Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Tunceli Valisi Tuncay Sonel döneminde; Atatürk Mahallesi Tunceli-Elazığ yolu boyunca, Cumhuriyet Mahallesi yol ayırımı kavşağı, Mameki köprüsü, Moğultay Mahallesi Cumhuriyet caddesi, Tunceli Cemevi yolu, Atıl Üzelgün caddesi, Ali Haydar Vezirlioğlu caddeleri boyunca eski sokak aydınlatma direkleri kaldırılmış, ana yola karşılıklı bazen 2 bazense 3’er sıralı halde ledli sokak aydınlatma direkleri konmuştur. Vural elektrik şirketinin monte ettiği bu ledli sokak aydınlatma direklerinin sayısı 500 civarındadır. Bu direklerin her birinde en az 200 küçük Led ampul bulunmaktadır.

İlimiz sokaklarına monte edilen bu aydınlatma direkleri her geçen gün ciddi arızalar çıkarmakta ve bozulmaktadır. Onarım çalışmaları yetersiz kalmakta, birçok direk hali hazırda çalışmamaktadır”

Milletvekili Önlü, şu sorulara yanıt istedi:

1-İlimiz de belirttiğimiz cadde ve sokaklara Vural elektrik tarafından monte edilen ledli aydınlatma direği sayısı kaç adettir?

2-İlimiz cadde ve sokaklarına monte edilen bu elektrik direklerinin toplam maliyeti ne kadardır? Bu maliyet hangi kurum veya kuruluşun bütçesinden karşılanmıştır?

3-2018’den günümüze bu aydınlatma direklerinin yaktığı enerji miktarı ne kadardır? Önceki aydınlatma direkleri ile kıyaslandığında tüketilen enerji miktarı daha az mıdır yoksa daha fazla mıdır?

4-Bu aydınlatma direklerinin bakım ve onarımına takıldığı günden bu güne kadar ne kadar para harcanmıştır?

5-Sürekli arıza veren bu aydınlatma direklerinin bakım, onarım, değişim ücreti hangi kurum veya kuruluşlar tarafından karşılanmaktadır?

6-Tunceli Valisi Tuncay Sonel döneminde yapılan bu aydınlatma direklerinin bakım, onarım ve değişim ücretlerinin Dersim halkının elektrik faturalarına yansıtıldığı iddiaları doğru mudur?

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim